Silvestrovské pohoštění za pár korun? S našimi tipy a recepty to není žádný problém

27. prosince 2022 • 00:00

Přemýšlíte, jak si užít báječné pohoštění o silvestrovské noci, a přitom ještě ušetřit? Potěšte se originální škvarkovou pomazánkou, tradiční česnekovou, šunkovou pěnou, grilovanými švestkami se slaninou nebo si připravte domácí zeleninové chipsy, kterým se ty kupované za žádnou cenu nevyrovnají.

Co si dáte na silvestra?

Pomazánky
Šunková pěna
Pizza šneci a sýrové tyčinky
Zeleninové chipsy a hranolky
Camembert na grilu
Ochucené kuličky z kozího sýra
Grilované švestky s mandlí ve slanině

Pomazánky nesmí nikdy chybět

Tradiční retro česneková pomazánka z nastrouhaného sýra, česneku a majonézy nesmí na stole o silvestru chybět. Namazat ji můžete na chlebíčky nebo jednohubky. Levně a zároveň chutně poslouží sýrová pomazánka z taveného sýru, másla, tvarohu a pažitky. Mile překvapí také škvarková pomazánka s cibulí, nakládanými okurkami a vajíčkem. Udělejte si pomazánkové variace nebo si vyberte jednu nejoblíbenější.

Video se připravuje ...

Šunková pěna

Chcete vyzkoušet něco nového? Pak vsaďte na originální šunkovou pěnu. Skvěle se hodí namísto klasické pomazánky. Na opečené křupavé topince a ozdobená petrželkou a rajčaty bude chutnat zkrátka božsky.

Pizza šneci a sýrové tyčinky

Pizza šneci se těší stále velké oblibě. Připravit je zvládnete z pár surovin. Postačí listové těsto, oblíbený salám, kečup, sýr a vejce. Toto jednoduché a rychlé silvestrovské pohoštění zvládne i naprostý začátečník. Velkou parádu udělají i kořeněné sýrové tyčinky posypané sladkou paprikou, kořením a uzeným sýrem. Ozvláštnit je můžete i oblíbenými bylinkami.

Chipsy, nebo hranolky?

Při přípravě občerstvení využijte zeleninu! Chipsy nemusí být vždy jen přesolené bramborové lupínky plné oleje. K silvestrovskému mlsání si dopřejte zdravější variantu zeleninových chipsů z celeru, mrkve a petržele nebo chutné celerové hranolky ovoněné kořením a česnekem.

Camembert na grilu

Výraznou chuť camembertu dokonale zjemní brusinková zavařenina nebo brusinkový kompot. Posypejte plísňový sýr ještě vlašskými ořechy a přesvědčte se sami, že s touto lahůdkou o silvestru zazáříte!

Ochucené kuličky z kozího sýra

Lahodný kozí sýr můžete ochutit voňavými bylinkami – petrželkou a pažitkou. Ten správný šmrnc kuličkám dodá ještě sladká paprika nebo opražené oříšky. Snadné ochucené kuličky z kozího sýra si nejlépe vychutnáte k vínu.  

Grilované švestky s mandlí ve slanině

Tak trochu jiné jednohubky, to jsou grilované švestky s mandlí ve slanině. Ze třech surovin dokážete vykouzlit hotové zázraky. Švestky v tomto podání ohromí i ty nejnáročnější strávníky.

Video se připravuje ...
 

Autor: red