Domácí majonéza: Připravte ji do minuty s tyčovým mixérem
Domácí majonéza chutná skvěle, je snadná a rychlá. Alespoň pokud použijete tyčový mixér. Majonézu budete mít hotovou raz dva a do minuty ji můžete servírovat.
Majonéza je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů. Můžete ji navíc přidáním pár vybraných surovin korunovat na tatarskou omáčku!
Doba přípravy: do 5 minut
Budete potřebovat:
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 150 ml oleje (řepkového nebo slunečnicového)
- 2 lžičky vinného bílého octa
- 1 lžičku hořčice
- špetku soli
- špetku pepře
Jak na domácí majonézu z mixéru:
1. Nejprve je potřeba zvolit vhodnou nádobu. Měla by být vysoká, aby se do ní dal tyčový mixér ponořit, a zároveň úzká tak akorát na šířku mixéru. Dobře poslouží třeba skleněný půllitr.
2. Do nádoby rozklepneme jedno celé vejce a jeden žloutek, nejlépe pokojové teploty. Přidáme zbylé suroviny.
3. Pevně uchopíme nádobu, ponoříme do směsi tyčový mixér a mixujeme na nejvyšší výkon asi 20 vteřin, dokud není majonéza krásně hladká a hustá.