Domácí majonéza: Připravte ji do minuty s tyčovým mixérem

20. prosince 2020 • 00:15

Domácí majonéza chutná skvěle, je snadná a rychlá. Alespoň pokud použijete tyčový mixér. Majonézu budete mít hotovou raz dva a do minuty ji můžete servírovat.

Majonéza je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů. Můžete ji navíc přidáním pár vybraných surovin korunovat na tatarskou omáčku!

Doba přípravy: do 5 minut

Budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 150 ml oleje (řepkového nebo slunečnicového)
  • 2 lžičky vinného bílého octa
  • 1 lžičku hořčice
  • špetku soli
  • špetku pepře

Jak na domácí majonézu z mixéru:

1. Nejprve je potřeba zvolit vhodnou nádobu. Měla by být vysoká, aby se do ní dal tyčový mixér ponořit, a zároveň úzká tak akorát na šířku mixéru. Dobře poslouží třeba skleněný půllitr.

2. Do nádoby rozklepneme jedno celé vejce a jeden žloutek, nejlépe pokojové teploty. Přidáme zbylé suroviny.

3. Pevně uchopíme nádobu, ponoříme do směsi tyčový mixér a mixujeme na nejvyšší výkon asi 20 vteřin, dokud není majonéza krásně hladká a hustá.

Autor: Mall TV, MM