Blíží se první máj! Připravte si pokrm, po kterém se zapalují lýtka

  • 30. dubna 2023 • 12:00

    Staré moudro praví, že láska prochází žaludkem. I když u většiny potravin se jedná jen o placebo efekt, prozradíme vám, která jsou ta pravá afrodiziaka a kvůli čemu to tak je. Ke každé surovině navíc přinášíme skvělý recept!

    Dopřejte sobě i své drahé polovičce příjemné chvíle spojené s výtečným jídlem. Ať už patříte mezi milovníky masitých pokrmů, nebo naopak dáváte přednost něčemu sladkému, jistě si zde najdete to pravé právě pro vás.

    Co zkusit třeba sušenky plné čokolády?>>>

    Video se připravuje ...

  • Jahody: Plody bohyně lásky

    Jahody: Plody bohyně lásky Jahody: Plody bohyně lásky • Autor: iStock

    To, že jahody na mnohé působí jako afrodiziakum, není žádné tajemství. Nejenže jejich tvar připomíná srdce, také jsou plné blahodárných látek. Pro „hezké chvíle“ vám napomůže zinek a mangan, které jahůdky obsahují Často se servírují se sklenkou sektu, který vás také příjemně uvolní. Chcete-li však jahodový účinek posílit, raději z nich připravte dezert s mléčnými výrobky. K jahodám se nejlépe hodí tvaroh či zmrzlina.

    Tip: Vyzkoušejte lahodný jahodový koláč s tvarohovým krémem.

  • Chilli: Pikantní zážitek

    Chilli: Pikantní zážitek Chilli: Pikantní zážitek • Autor: iStock

    Jak chuť masa, tak čokolády pozvednou chilli papričky o kousek výš. Nesmí se to s nimi ale moc přehnat, jinak by pikantní okamžiky mohly být až moc pikantní! Za afrodiziakální složku chilli je považován kapsaicin, který mírně zvýší teplotu všech vašich vnitřních orgánů, a tím se zásobují větším množstvím krve. Také dokáže zlepšit náladu a navodit pocit spokojenosti.

    Tip: Vyzkoušejte křupavé brownies s chilli.

  • Zázvor: Povzbuzující lék

    Zázvor: Povzbuzující lék Zázvor: Povzbuzující lék • Autor: iStock

    Se zázvorem raději opatrně. Někomu jeho pikantní chuť nemusí vyhovovat a najdou se i tací, jenž jsou na něj alergičtí. Pokud ale patříte mezi ty šťastné, kteří zázvor mohou jíst, zařaďte jej do svého menu. Tato rostlina má totiž antibakteriální a protizánětlivé účinky, a ještě k tomu stimuluje krevní oběh. Při přípravě pokrmů jej lze použít jak k masu, tak do dezertu. Skvěle se hodí v kombinaci s medem, který je pro své stimulující účinky také dobře znám. 

    Tip: Vyzkoušejte mrkvový krém se zázvorem.

  • Chřest: Roky osvědčená lahůdka

    Chřest: Roky osvědčená lahůdka Chřest: Roky osvědčená lahůdka • Autor: iStock

    Na chřestu jako osvědčeném afrodiziaku si pochutnávali už ve starém Řecku a Římě. Obsahuje celou řadu vitaminů, spoustu vlákniny, vápník, železo a selen. Také tělo povzbuzuje na hormonální úrovni, kdy ženám stimuluje estrogen a u mužů testosteron. Nejčastěji se připravují mladé výhonky, které nejenže výtečně chutnají, ještě k tomu obsahují minimum tuku.

    Tip: Vyzkoušejte chřestový salát se steakem.

  • Čokoláda: Pro sladké chvíle

    Čokoláda: Pro sladké chvíle Čokoláda: Pro sladké chvíle • Autor: iStock

    Čokoláda, především ta kvalitní s vysokým obsahem kakaa, se dá považovat za afrodiziakum už jen kvůli samotné chuti. To, že uvolňuje do těla endorfiny,  hormony štěstí a probouzí vášeň, je už jen taková třešničkou na dortu. Čokoláda dále překypuje velkým množstvím aminokyseliny fenylethylamin, která přirozeně bojuje proti depresím a povzbuzuje i libido.

    Tip: Vyzkoušejte čokoládové cupcakes.

  • Mořské plody: Aby láska neuplavala

    Mořské plody: Aby láska neuplavala. Mořské plody: Aby láska neuplavala. • Autor: iStock

    Nebojte, není to jen o mušlích, u kterých se afrodiziakální účinky tradují už celá staletí. Pochutnávat si na nich měl i samotný neodolatelný svůdník Casanova a z nemalé části jim vděčit za svůj úspěch u žen. Naštěstí stejný účinek mají i krevety a některé ryby, jako je například losos či úhoř. Své lechtivé tajemství tyto pochutiny mají díky vysokému obsahu zinku, který tělo příjemně povzbudí a navnadí. Pokud však nepatříte mezi fanoušky vodních živočichů, zinek najdete také v kuřecím, krůtím a hovězím mase.

    Tip: Vyzkoušejte paellu s mořskými plody.

     

     

Autor: TR, red