Krevetový salát s vůní exotiky: Svěží jídlo připravíte do 20 minut

12. února 2021 • 00:00

Skvělý barevný salát plný exotických chutí, které spolu nádherně ladí, potěší vaše chuťové pohárky. Můžete ho servírovat jako hlavní pokrm, ale i jako předkrm, kdy lehce pikantní krevety rozproudí vaše chutě nejen na další chod. Představujeme krevetový salát podle časopisu F.O.O.D.!

Základem úspěchu jsou zralé avokádo, mango a velké krevety. Krevety klidně mohou být mražené. Takřka všechny mořské ryby a plody se k nám dováží mražené a ty, které nejsou, byly pravděpodobně rozmrazeny. Ryby zmražené za čerstva, bezprostředně po vylovení, si zachovají přirozenou chuť a vůni a v kuchyni nepoznáte rozdíl od čerstvých. Pokud navíc sáhnete po vyloupaných krevetách bez schránky a střívka, ušetříte si práci.

Podívejte se na 5 rad, jak poznat zralé avokádo

Salát s krevetami a exotickým ovocem

Počet porcí: 2

Čas na přípravu: 20 minut

  • 1 menší zralé mango
  • 1 zralé avokádo
  • 1 limeta
  • zrnka z 1/4 granátového jablka
  • 2 jarní cibulky
  • 1 svazek koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 10 velkých vyloupaných krevet
  • sušené chilli podle chuti
  • sůl a pepř

Podívejte se do archivu na další recepty, které pro vás připravil časopis F.O.O.D.

1. Mango oloupejte, dužninu pokrájejte na kostičky a dejte do mísy. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu nakrájejte na kostičky, vydloubněte lžící a přidejte k mangu. Asi ze čtvrtiny limety vymačkejte šťávu a zalijte ovoce. Přidejte vyloupaná zrnka z granátového jablka a na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Promíchejte a uložte do ledničky.

2. Většinu koriandru včetně stonků natrhejte na větší kusy a dejte do mixéru, přidejte česnek, asi 6 lžic oleje, šťávu ze čtvrtiny limety, osolte, opepřete a dobře rozmixujte na emulzi.

3. Krevety osušte papírovou utěrkou, dejte do mísy, promíchejte se lžící oleje a trochou sušeného chilli. Rozpalte pánev a krevety zprudka opečte, postačí necelá minuta z každé strany. Na talíře rozdělte salát, přidejte krevety, zakápněte koriandrovým olejem a přidejte nasekané lístky zbylého koriandru. Podávejte s kousky limety na dochucení.

V únorovém čísle časopisu F.O.O.D. najdete další skvělé recepty nejen ve valentýnském duchu, ale také spoustu tradičních masopustních a chutných chalupářských! Časopis můžete zakoupit on-line ZDE >>>.

Máte už únorové číslo časopisu F.O.O.D.? Máte už únorové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: MM, F.O.O.D.