Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se vám budou sbíhat sliny!

29. ledna 2023 • 14:00

Čokoláda je zaručeně tou největší sladkou neřestí. Báječný dort plný čokolády vykouzlíte během chvíle. Základem je dobrý korpus a lahodný krém! Inspirujte se galerií těch nejkrásnějších čokoládových dortů a vychutnejte si to pravé sladké pokušení.

Připravujete oslavu, dezert na den zamilovaných či výročí, nebo vás zkrátka jen honí mlsná? Skvělý dort plný čokolády zvládnete i doma. Korpus i krém jsou hračka a zdobením se můžete inspirovat v galerii plné čokoládových dobrot.

Video se připravuje ...

Piškotový korpus na mnoho způsobů

Korpus je základ každého dobrého dortu. Vyzkoušet můžete kakaový nebo klasické piškotové těsto. Pokud dáváte přednost pečení v remosce, pak vám přijde vhod kakaový korpus z remosky. Máte hotovo, a přesto se vám nedaří dostat upečený korpus z formy? Nezoufejte a podívejte se, jak na to.

Jak vyndat korpus z formy bez poničení, zjistíte v tomto odkazu.

Krém a čokoládová poleva

Dalším bodem je správný dortový krém. Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý tradiční máslový krém a dochuťte ho čokoládou, rozhodně nešlápnete vedle. Stále vám na dortu něco chybí? S čokoládovou polevou bude váš dort nejen skvěle chutnat, ale bude vypadat naprosto dokonale.

Dokonalou polevu ve vodní lázni zvládnete snadno podle videoreceptu:

Video se připravuje ...

Pravý čokoládový dort aneb Poctivá porce čokolády

Nechce se vám přemýšlet nad tou správnou kombinací a máte chuť na pořádnou porci čokolády? Pak vyzkoušejte zaručený recept inspirovaný Itálií. Ještě kouzelněji bude dort působit ozdobený čerstvým nebo mraženým ovocem. Využít můžete i nejrůznější cukrářské zdobení, strouhanou čokoládu nebo nasekané čokoládové tyčinky.

Jak na čokoládový dort podle italského receptu, zjistíte ZDE >>>

Autor: red