Tvaroháček ze tří surovin: Zdravější verze dětmi milovaného dezertu
Patří "pramen zdraví z Posázaví" mezi stálice ve vaší lednici? Doma můžete dětem připravit tvaroháček ještě mnohem chutnější, bez zahušťovadel. A budou vám stačit jen tři suroviny!
Udělejte dětem domácí tvarohový dezert s jahodami. Narozdíl od kupovaného máte kontrolu nad množstvím použitého cukru a kvalitou použitých surovin. Sáhnout můžete i po ovoci mraženém, nemáte-li jahody, skvěle chutnat budou třeba maliny.
Co budete na tvaroháček potřebovat
250 g jahod
250 g jemného tvarohu
200 g smetany (30%)
1 vanilkový cukr
1 lžíci cukru
Pokud chcete dětem udělat radost i jinak, připravte jim domácí super jednoduchou domácí zmrzlinu >>>
Postup přípravy
Jahody rozmixujte s cukrem tyčovým mixérem na jemné pyré.
Do mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a dobře promíchejte. V jiné míse ušlehejte smetanu a tu pak opatrně vmíchejte do tvarohu.
Nyní můžete začít vrstvit do skleničky. Nejprve tvaroh, na něj jahody. Takto postupujte, dokud nebude sklenička plná. Nakonec můžete dezert ozdobit čerstvými jahodami.