Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?

13. března 2023 • 09:45

Narozeninové oslavy s nápaditým dortem jsou čím dál oblíbenější. Popusťte uzdu své fantazii a prohlédněte si mistrovské kousky inspirované známými filmy a pohádkami. Roztomilé figurky zvládnete navíc vymodelovat i vy!

Krásný narozeninový dort už dnes není jen otázkou hezkých fotek na internetu. Šikovné cukrářky vám vyrobí nádherné dorty všemožných tvarů a barev. Nápaditý dort, který děti potěší, ale zvládnete upéct a ozdobit i vy doma. Jen to chce ten správný nápad a dobrý recept. Na nápady se podívejte do galerie. Najdete v ní 60 fotek toho nejkrásnějšího pohoštění na dětskou party. Recepty pro vás totiž máme my.

Video se připravuje ...

Korpus a ten správný krém

Na přípravu fondánového nebo nahého dortu potřebujete jeden základní recept, kterým je klasický dortový korpus ze třech surovin. Podívejte se na náš video návod a naučte se ho upéct krok za krokem. Pak už je jen na vás, jestli do něj přidáte trochu barviva, nebo kakaa.

Dalším bodem je ten správný dortový krém. Na dorty potažené fondánem připravte ten máslový, klidně odlehčený bílkovým sněhem. Jak připravit máslový krém, na co si dát pozor a jak to případně celé zachráníte, najdete přímo ZDE >>>

Malé dortíčky, velký efekt. Zmenšeninou klasických velkých dortů jsou malé hravé cupcakes. Tedy takové muffiny z lehčího těsta, s krémem a někdy i náplní. Můžete je pak snadno zdobit ovocem, různými papírovými ozdobami nebo zdobenými perníčky a jsou velké tak akorát na porci. Recept na ten nejlepší korpus na cupcakes a lehoučký vanilkový krém ze šlehačky a mascarpone najdete ZDE >>>

Autor: red