Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Milujete naši tradiční českou kuchyni? Vyzkoušejte recepty na klasiku, ovšem v trochu modernějším pojetí, které zvládnete připravit v pohodlí domova a výsledek chutná jako z luxusní restaurace. Trhané králičí, plněné bramborové knedlíky nebo pravé kuře na paprice. Co byste si vybrali jako první?
Na co se můžete těšit:
Pondělí: Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Úterý: Cuketové placky
Středa: Trhaný králík podle Lukáše Hejlíka
Čtvrtek: Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Pátek: Pravé kuře na paprice
Mezi českou klasiku patří i plněné papriky s rajskou omáčkou>>>
Pondělí s plněnými bramborovými knedlíky
Knedlíky z bramborového těsta s náplní patří mezi nejoblíbenější recepty vůbec. Tentokrát můžete být ale kreativnější a pustit se do netradičního moderního twistu. Pusťte se do bramborových knedlíků plněných špenátem a žampiony se smetanovou brynzou a dokřupava vypečenou slaninou. Tahle československá gastronomická fúze podle receptu Dariny Křivánkové, bývalé šéfredaktorky časopisu F.O.O.D., vás bude skutečně bavit.
Úterý ve jménu cuketových placiček
Zbyl vám z pondělního vaření kousek slaniny? Nakrájejte ji do těchto skvělých cuketových placiček
Zbyl vám z pondělního vaření kousek slaniny? Nakrájejte ji do těchto skvělých cuketových placiček. Hotové je máte za 30 minut a nejlépe budou chutnat s koprovo-jogurtovým dipem. A pokud chcete přeci jen oběd sytější, připravte k nim bramborovou kaši.
Středa s trhaným králíkem podle Lukáše Hejlíka
Trhaný králík, aby byl dokonale měkký a maso se rozpadalo, bude chtít upéct už den dopředu, ale stačí vše naskládat do pekáčku, vložit do trouby a o víc se nestarat
Máte v mrazáku králíka a pořád se vám do jeho pečení příliš nechce? Pusťte se do trhaného králíka na krupicové kaši podle receptu herce a moderátora Lukáše Hejlíka. Trhaný králík, aby byl dokonale měkký a maso se rozpadalo, bude chtít upéct už den dopředu, ale stačí vše naskládat do pekáčku, vložit do trouby a o víc se nestarat. Přípravu zvládnete během večerního sledování televize a ve středu dopoledne jen oběd během půl hodinky dokončíte.
Čtvrteční bramborové šišky nasladko
Domácí bramborové šišky se strouhankou a ořechy – tradiční jídlo chudých vůbec nemusí chutnat skromně
Domácí bramborové šišky se strouhankou a ořechy – tradiční jídlo chudých vůbec nemusí chutnat skromně. Opražená strouhanka s voňavým máslem a cukrem spraví reputaci všem školním jídelnám, ve kterých jste tohle jídlo nenáviděli. A co víc, všechno na tenhle recept máte nejspíš doma!
Pravé kuře na paprice na pátek
Všemi milovaná klasika, dětmi i dospělými. Maďarský recept, který jsme si v našich krajích vzali za svůj
Všemi milovaná klasika, dětmi i dospělými. Maďarský recept, který jsme si v našich krajích vzali za svůj. To je paprikás csirke neboli kuře na paprice. Naučte se to pravé, podávané s nokedli. A nezapomeňte, že vám omáčka v pohodě zbyde i na druhý den a vy se tak v sobotu místo vaření můžete s dětmi vydat na výlet.
Oblíbené jsou i halušky se zelím od našich slovenských sousedů >>>