Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat

23. května 2020 • 00:00

Milujete tu naši tradiční a českou? Vyzkoušejte recepty na naprostou klasiku, které zvládnete připravit v pohodlí domova a přitom byste s nimi nepohrdli ani v luxusní restauraci. Trhané králičí, plněné bramborové knedlíky nebo sedlácké brambory.

Pondělí s plněnými bramborovými knedlíky

Knedlíky z bramborového těsta s náplní patří mezi nejoblíbenější recepty vůbec. Tentokrát můžete být ale kreativnější a pustit se do netradičního moderního twistu. Pusťte se do bramborových knedlíků plněných špenátem a žampiony se smetanovou brynzou a dokřupava vypečenou slaninou. Tahle československá gastronomická fúze podle receptu Dariny Křivánkové, šéfredaktorky časopisu F.O.O.D., vás bude skutečně bavit.

Úterý ve jménu cuketových placiček

Zbyl vám z pondělního vaření kousek slaniny? Nakrájejte ji do těchto skvělých cuketových placiček. Hotové je máte za 30 minut a nejlépe budou chutnat s koprovo-jogurtovým dipem. A pokud chcete přeci jen oběd sytější, připravte k nim bramborovou kaši.

Středeční bramborové šišky

Domácí bramborové šišky se strouhankou a ořechy – tradiční jídlo chudých vůbec nemusí chutnat skromně. Opražená strouhanka s voňavým máslem a cukrem spraví reputaci všem školním jídelnám, ve kterých jste tohle jídlo nenáviděli. A co víc, všechno na tenhle recept máte nejspíš doma!

Čtvrtek s trhaným králíkem podle Lukáše Hejlíka

Máte v mrazáku králíka a pořád se vám do jeho pečení příliš nechce? Pusťte se do trhaného králíka na krupicové kaši podle receptu herce a moderátora Lukáše Hejlíka. Trhaný králík, aby byl dokonale měkký a maso se rozpadalo, bude chtít upéct už den dopředu, ale stačí vše naskládat do pekáčku, vložit do trouby a o víc se nestarat. Přípravu zvládnete během večerního sledování televize a ve čtvrtek dopoledne jen oběd během půl hodinky dokončíte.

Pravé kuře na paprice na pátek

Všemi milovaná klasika, dětmi i dospělými. Maďarský recept, který jsme si v našich krajích vzali za svůj. To je paprikás csirke neboli kuře na paprice. Naučte se to pravé, podávané s nokedli. A nezapomeňte, že vám omáčka v pohodě zbyde i na druhý den a vy se můžete s dětmi vydat v sobotu na výlet.

Recepty na českou klasiku jinak připravil časopis F.O.O.D. Koupit si předplatné nebo jednotlivé číslo elektronicky či rovnou do schránky můžete přímo ZDE >>> 

Už máte červnové číslo časopisu F.O.O.D.? Už máte červnové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: KF, F.O.O.D.