Ještě lepší bábovky a koláče z třeného těsta podle těchto 7 tipů!

  • 22. srpna 2017 • 11:09

    Je jednoduché na přípravu a výborné na chuť. Z třeného těsta se dají upéct dorty, bábovky, bublaniny, buchty a podobné dezerty ke kávě. Poradíme vám pár vychytávek, díky kterým vaše těsto bude ještě lepší a propracovanější. 

  • Citrusy

    Na závěr přidejte do těsta nastrouhanou kůru z pomeranče. Tohle těsto se pak skvěle hodí do koláčů s bílou čokoládou nebo mákem, protože citrusy mu dodají potřebnou svěžest. Navíc těsto hezky zabarví, takže je moučník i pastvou pro oči.

    Autor: iStock

  • Káva

    Chystáte se upéct mramorovou bábovku nebo dvoubarevný koláč? Zkuste do třeného těsta (do tmavé části) vmíchat místo mléka šálek kávy. Nejenže těsto nádherně zabarví, ale dodá mu také typickou kávovou chuť a vůni. Nahoru se pak dokonale hodí čokoládová poleva.

    Autor: iStock

  • Superpotraviny

    Jsou populární a zdravé, takže je zkuste zakomponovat i do přípravy třeného těsta. Pokud máte rádi makový koláč nebo bábovku, místo máku do těsta přidejte 2 až 3 lžíce chia semínek. Na chuti nic neztratí.

    Máte rádi ovocné koláče? Pár skvělých letních receptů najdete ZDE.

    Autor: iStock

  • Bylinky

    Do sladkého koláče bylinky? Ale ano, jde to. Například máta skvěle chutná v čokoládovém těstě nebo v kombinaci s jahodami, meduňka zase v citronovo-ovocných koláčích. S meruňkami zase úžasně ladí bazalka. Bylinek je všude plno a v létě jsou plné vůně i chuti, tak proč toho nevyužít?

    Autor: iStock

  • Exotika

    Mléko se dá nahradit kokosovým mlékem, které seženete ve zdravé výživě nebo i v mnoha supermarketech. Tato kombinace je vhodná pro přípravu citrusových koláčů. A místo másla můžete přidat kokosový olej! Když potom sáhnete ještě po ananasu, moučník s vůní Karibiku je na stole.

    Autor: iStock

  • Ořechy

    Chcete, aby měl koláč mandlovou příchuť? Přidejte do těsta sušenky Amarattini. Díky tomu ale těsto přijme více tekutin, takže tam musíte přidat také více mléka. Nemusíte se bát použít ani karamelové sušenky, oříšky nebo ovesné vločky opražené nasucho. Bábovka tak bude mít netradiční, křupavou texturu.

    Autor: iStock

  • Alkohol

    Při přípravě těsta můžete nahradit tekutinu ovocným nebo smetanovým likérem. Jakmile chcete dostat do koláče opravdu alkohol, do hotového těsta udělejte špejlí dírky a do nich nalijte trošku likéru smíchaného s ovocnou šťávou.

    Autor: iStock

Autor: Redakce