Čokoládová poleva: Recept a návod, jak ji připravit ve vodní lázni

Video se připravuje ...
4. října 2018 • 00:00

Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíku. Naučte se s námi dokonale lesklou a křupavou čokoládovou polevu, která se nepřipálí a vaše moučníky i vánoční cukroví díky ní budou vypadat jak z rukou opravdového profesionála.

Oblíbené Míša řezy, ale i palačinky nebo dorty by bez dokonalé čokoládové polevy nebyly to pravé. Rozpouštění čokolády ve vodní lázni není žádná alchymie, stačí znát pár jednoduchých triků. Foodblogerka Mona Jaoua vám ve videu v úvodu článku ukáže, jak na to.

Suroviny

120 g čokolády na vaření
100 g másla 
2 lžíce mléka

Poleva z čokolády a másla ve třech krocích

1. Hrnec naplňte asi do poloviny vodou a položte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vodní hladiny. Do misky vložte čokoládu a pomalu zahřívejte. Dejte ale pozor, aby se voda nezačala vařit.

2. K čokoládě přidejte do misky máslo. Nezáleží na tom, jestli ho k čokoládě přidáváte už na začátku, nebo až ve chvíli, kdy se čokoláda začne rozpouštět. Tuk se postará o to, aby se poleva nepřipalovala.

3. Rozpuštěnou čokoládu s máslem zjemněte trochou mléka a důkladně rozmíchejte metličkou. Hotovou polevu nechte před použitím mírně vychladnout.

Jak má správná čokoládová poleva vypadat a jak má být hustá? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se ji bez chyby ještě před vánočním pečením.

VIDEO: Udělejte si doma tu nejlepší čokoládovou polevu.

Autor: Kristina Hamplová