Jahodová bublanina, koláč i muffiny. Ty nejlepší letní recepty z jahod

16. června 2021 • 00:00

České jahody jsou tady a červenají se nejen zahrady, ale i obchody a tržiště. Proto se vám bude hodit pořádná zásoba letních receptů s jahodami. Zkuste jahodové tiramisu, jahodovou bublaninu nebo tvarohové knedlíky a užijte si sezónu, jak se patří. Dezerty z jahod budou chutnat i v tom nejteplejším nedělním odpoledni.

Bublanina s jahodami a vláčné koláče

Upéct koláč s jahodami je snad ten nejjednodušší způsob, jak jahody zpracovat. Taková jahodová bublanina je upečená do 30 minut! Pokud máte rádi extra vláčné dezerty, zkuste jahodový koláč z podmáslí nebo jahodový koláč s tvarohovým krémem. Těsto je neuvěřitelně jemné a moučník bude chutnat jako čerstvý ještě následující den.

Video se připravuje ...

Jahodové dezerty lehoučké jak vánek

Mezi ty jednoduché recepty patří také rychlá jahodová roláda s mascarpone, která vám nezabere příliš času, ale chutnat bude úplně všem. K nejnadýchanějším receptům vůbec patří také jahodová sněhová roláda, jejíž těsto je pouze z bílků, cukru a mletých mandlí, tudíž se do ní mohou bez obav pustit i ti, kteří trpí celiakií nebo alergií na lepek. Pokud se pečení rolády trochu obáváte, zkuste snadné jahodové řezy s čokoládovou polevou nebo lehoučké piškotové dortíky se smetanovým krémem a jahodami. Na křehkém koláčovém těstě, které tolik připomíná oblíbené linecké, není co zkazit. Upečte si tartaletky s lahodným vanilkovým krémem a jahodami

Panna cotta: nepečená rychlovka

Hledáte vhodné pohoštění na letní zahradní párty nebo oslavu narozenin? Vsaďte na italskou panna cottu s jahodami a potěšíte malé i velké. Tak akorát sladký smetanový krém s ovocem je skvělý nejen ve skleničce, ale i vyklopený z formičky a přelitý jahodovou omáčkou.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Ovocné knedlíky k sezóně jahod neodmyslitelně patří a ty tvarohové obzvlášť. Vyzkoušejte oblíbené tvarohové knedlíky s jahodami sypané tvarohem a přelité rozpuštěným máslíčkem. Nechce se vám knedlíky dlouze plnit? Zkuste variantu pro lenochy. Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou se pouze přelijí jahodovým rozvarem, chutnají famózně a vy si ušetříte práci.

Domácí zmrzlina: recept s jahodami

Zmrzlina se stává s prvními horkými dny povinností. A lze si ji snadno připravit i doma. Co takhle zkusit recept na jahodový sorbet nebo domácí smetanovou jahodovou zmrzlinu? Chcete-li doma připravený mražený krém posunout ještě o level výš, přidejte navíc jogurt. Jogurtová jahodová zmrzlina je totiž nesmírně osvěžující.

Autor: Redakce