Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích

Video se připravuje ...
30. srpna 2018 • 00:00

Jedna lžička vanilkového extraktu nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden vanilkový cukr a pečené i nepečené dezerty nádherně provoní. Vyrobte si domácí vanilkový extrakt a pusťte se do toho už dnes, extrakt sice máte připravený během dvou minut, než ale bude hotový, pár měsíců si počkáte.

Vanilkový lusk vybírejte pečlivě

Na přípravu extraktu budeme potřebovat celé vanilkové lusky. Kvalitní vanilkový lusk musí být na povrchu lehce mazlavý, pružný a hlavně musí vonět, tvrdé seschlé sušinky raději nechte v obchodě.  Za lesklé a šťavnaté kusy si klidně raději trochu připlaťte, až se zakousnete do voňavého vanilkového rohlíčku nebo jiného vanilkového cukroví, nebudete litovat.

Co budete potřebovat?

2–3 vanilkové lusky
uzavíratelnou nádobu
vodku

Jak vyrobit domácí vanilkový extrakt ve 3 krocích

1. Lusky vložíme do nádoby a zalijeme je vodkou tak, aby byly úplně ponořené. 

2. Sklenici zavřeme a uložíme ji na studeném a tmavém místě.

3. Zhruba jednou týdně skleničku protřepeme. Po dvou měsících je zlatavá, krásně vonící tekutina připravená a vy se můžete pustit do pečení sladkých dobrot

Nemáte v tom stále jasno? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se připravit domácí vanilkový extrakt s blogerkou Monou Jaoua.

Jakmile jednou zkusíte domácí extraktpravé vanilky, náhražek z obchodu už se ani nedotknete. Domácí vanilkový extrakt, který vyrobíte podle video návodu v úvodu článku, je nejen kvalitnější než mnohé kupované, které pravou vanilku často ani neobsahují, ale vyjde také mnohem levněji. Jen se připravte na všetečné otázky kamarádek, která tajná přísada dělá vaši bábovku tak skvělou.

Autor: Kristina Hamplová