Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Vepřové maso je v Čechách populární. Saháme po něm, protože jeho příprava nezabere mnoho času, chutná výborně a nabízí řadu možností, jak ho připravit! Už si představujete řízky z krkovice, dušenou panenku nebo do křupava vypečený bůček? Ochutnejte ty nejlepší recepty z vepřového z časopisu F.O.O.D.!

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami

Vepřová líčka nejsou zrovna nejlevnější a u řezníka je musíte shánět s předstihem, zato jsou výborná a nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu jako ta hovězí. Můžete je dusit v červeném i bílém víně nebo v cideru. Zkuste recept na vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami, uvidíte, že do téhle pochoutky se vyplatí investovat.

Kotlety s glazovanou zeleninou

Vepřová pečeně neboli kotleta je libový kus masa s tukovým krytím po obvodu. I když by proto mělo být šťavnaté, často při pečení dojde k úniku šťávy a maso je pak vysušené. Jak na šťavnatou vepřovou pečeni? Maso obalte v koření, nechte odležet a poté zprudka orestujte, aby se zatáhlo. Následně ho vložte do rozpálené trouby a dopečte. A během pečení ho nezapomeňte podlít! Zkuste tento postup u receptu na kořeněnou vepřovou pečeni s glazovanou zeleninou – třeba k sobotnímu nebo nedělnímu obědu.

Smažené řízky z krkovice

Smažené řízky jsou klasika, která chutná každému, i když není zrovna nejzdravější. A když už hřešit, tak poctivě, ať to stojí za to! Vyzkoušejte recept na ty nejlepší smažené řízky z krkovice. Pokud obalované smažené maso milujete, musíte ochutnat i řízky v kokosové nebo v bylinkové strouhance nebo pikantní řízky z krkovice s koriandrem a chilli.

Vepřová panenka Wellington s batátovými hranolky

Za vepřovou panenku neutratíte celou výplatu, a stejně z ní dokážete připravit lahůdku. Přidejte k ní voňavou slaninu a dýňové pyré, zabalte do listového těsta a dejte zapéct spolu s batátovými hranolky. Přesně jako podle receptu na dýňovou panenku Wellington s batátovými hranolky

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vepřový bůček patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou péči, můžete ho proměnit v neskutečnou lahůdku. A je tolik možností, jak ho připravit! Co ho vypéct dokřupava a dosladka podle receptu na marinovaný vepřový bůček s povidly? Nebo zkuste i další dokonalé recepty nejen z bůčku.