Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice
Vepřové maso je v Čechách populární. Připravit z něj hvězdný oběd nezabere mnoho času a přitom chutná výborně! A navíc neodmyslitelně patří k právě probíhajícímu masopustu. Už si představujete řízky z krkovice, dušenou panenku nebo dokřupava vypečený bůček? Ochutnejte skvělé recepty z vepřového masa, které možná ještě neznáte.
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami
Vepřová líčka se nemusí vařit tak dlouho jako hovězí
Vepřová líčka jsou lahůdka, kterou musíte shánět u řezníka s předstihem, ale námaha se vyplatí. Jedná se o jemné maso, které není potřeba dusit v hrnci tak dlouho, jako líčka hovězí. Hotové je máte za hodinu a půl se vším všudy. Můžete je dusit tradičně v červeném či bílém víně nebo sáhnout po něčem nápaditějším. Nasládlá a jemně kyselá chuť jablečného cideru pokrm skvěle doprovodí. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte recept na vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami.
Z vepřové plece si můžete udělat skvělý guláš>>>
Kotlety s glazovanou zeleninou
Vepřová pečeně nemusí být suchá, když dodržíte správný postup
Vepřová pečeně neboli kotleta je libový kus masa s tukovým krytím po obvodu. V prostředku masa ovšem tuk chybí, proto může být pečeně ve výsledku vysušená. Abyste měli pečínku dokonale šťavnatou, obalte maso v koření, nechte odležet a poté zprudka orestujte, aby se zatáhlo a udrželo šťávu. Následně ho vložte do rozpálené trouby, pomalu dopékejte a nezapomeňte podlívat. Nalákali jsme vás? Pusťte se do kořeněné vepřové pečeně s glazovanou zeleninou, třeba k sobotnímu nebo nedělnímu obědu.
Smažené řízky z krkovice
Smažené řízky jsou nejlepší z krkovice
Smažené řízky jsou klasika, která chutná každému, i když není zrovna nejzdravější. A když už hřešit, tak poctivě, ať to stojí za to! Vyzkoušejte recept na ty nejlepší smažené řízky z krkovice. Doplnit je můžete ideálně smetanovou bramborovou kaší.
Vepřová panenka Wellington s batátovými hranolky
Vepřovou panenku zabalte do listového těsta spolu se slaninou
Vepřová panenka se řadí mezi nejjemnější masa, kterými nepohrdnou ani jinak zarytí odpůrci vepříka. Přidejte k ní voňavou slaninu a dýňové pyré, zabalte vše do listového těsta a dejte zapéct spolu s batátovými hranolky. Přesně jako podle receptu na dýňovou panenku Wellington. Tento netradiční recept plný hřejivých zimních chutí si vás získá.
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček je skutečná lahůdka
Vepřový bůček je šťavnatý sám o sobě a do jeho přípravy se může bez obav pustit i kuchař-začátečník. Pokud dáte masu dostatečnou péči, můžete ho proměnit v neskutečnou lahůdku. A je tolik možností, jak ho připravit! Co ho vypéct dokřupava podle receptu na marinovaný vepřový bůček s povidly?
Skvělé jsou i vepřové výpečky na černém pivu: