Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

26. ledna 2024 • 00:15

Vepřové maso je v Čechách populární. Připravit z něj hvězdný oběd nezabere mnoho času a přitom chutná výborně! Už si představujete řízky z krkovice, dušenou panenku nebo dokřupava vypečený bůček? Ochutnejte skvělé recepty z vepřového masa, které možná ještě neznáte.

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami

Vepřová líčka se nemusí vařit tak dlouho jako hovězí Vepřová líčka se nemusí vařit tak dlouho jako hovězí • Autor: F.O.O.D.

Vepřová líčka jsou lahůdka, kterou musíte shánět u řezníka s předstihem, ale námaha se vyplatí. Jedná se o jemné maso, které není potřeba dusit v hrnci tak dlouho, jako líčka hovězí. Hotové je máte za hodinu a půl se vším všudy. Můžete je dusit tradičně v červeném či bílém víně nebo sáhnout po něčem nápaditějším. Nasládlá a jemně kyselá chuť jablečného cideru pokrm skvěle doprovodí. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte recept na vepřová líčka na cideru se šťouchanými bramborami.

Z vepřové plece si můžete udělat skvělý guláš>>>

Video se připravuje ...

 

Kotlety s glazovanou zeleninou

Vepřová pečeně nemusí být suchá, když dodržíte správný postup Vepřová pečeně nemusí být suchá, když dodržíte správný postup • Autor: F.O.O.D.

Vepřová pečeně neboli kotleta je libový kus masa s tukovým krytím po obvodu. V prostředku masa ovšem tuk chybí, proto může být pečeně ve výsledku vysušená. Abyste měli pečínku dokonale šťavnatou, obalte maso v koření, nechte odležet a poté zprudka orestujte, aby se zatáhlo a udrželo šťávu. Následně ho vložte do rozpálené trouby, pomalu dopékejte a nezapomeňte podlívat. Nalákali jsme vás? Pusťte se do kořeněné vepřové pečeně s glazovanou zeleninou, třeba k sobotnímu nebo nedělnímu obědu.

Smažené řízky z krkovice

Smažené řízky jsou nejlepší z krkovice Smažené řízky jsou nejlepší z krkovice • Autor: F.O.O.D.

Smažené řízky jsou klasika, která chutná každému, i když není zrovna nejzdravější. A když už hřešit, tak poctivě, ať to stojí za to! Vyzkoušejte recept na ty nejlepší smažené řízky z krkovice. Doplnit je můžete ideálně smetanovou bramborovou kaší

Vepřová panenka Wellington s batátovými hranolky

Vepřovou panenku zabalte do listového těsta spolu se slaninou Vepřovou panenku zabalte do listového těsta spolu se slaninou • Autor: F.O.O.D.

Vepřová panenka se řadí mezi nejjemnější masa, kterými nepohrdnou ani jinak zarytí odpůrci vepříka. Přidejte k ní voňavou slaninu a dýňové pyré, zabalte vše do listového těsta a dejte zapéct spolu s batátovými hranolky. Přesně jako podle receptu na dýňovou panenku Wellington. Tento netradiční recept plný hřejivých zimních chutí si vás získá.

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček je skutečná lahůdka Marinovaný vepřový bůček je skutečná lahůdka • Autor: F.O.O.D.

Vepřový bůček je šťavnatý sám o sobě a do jeho přípravy se může bez obav pustit i kuchař-začátečník. Pokud dáte masu dostatečnou péči, můžete ho proměnit v neskutečnou lahůdku. A je tolik možností, jak ho připravit! Co ho vypéct dokřupava podle receptu na marinovaný vepřový bůček s povidly?

Autor: red