Jak na bramborovou kaši: Česká klasika s Aničkou

1080p720p360p
31. března 2018 • 00:00

Chcete, aby vaše bramborová kaše byla už navždy bez hrudek, krémová  a tak akorát pevná? Dokonalou bramborovou kaši vás na videu naučí foodbloggerka Anna Grosmanová.

Udělat takovou kaši, která chutná jako z té nejlepší restaurace, není žádná věda. Důležité je použít ten správný varný typ brambor. Pro kaši, je to typ C, tedy brambory s vysokým obsahem škrobu. Aby byla kaše skutečně jemná a bez žmolků, doporučuje Anna sáhnout po lisu na brambory.

Suroviny na 2 porce

500 g brambor

50 g másla

150 ml mléka

Postup na přípravu kaše

1. Brambory oloupejte a pokrájejte do hrnce s osolenou vodou.
2. Uvařené brambory nechte chvíli vypařit a pomocí lisu na brambory prolisujte do hrnce.
3. Přidejte máslo a zašlehejte pomocí ručního šlehače.
4. Když budete mít zašlehané máslo, přilijte mléko a vyšlehejte hladkou kaši.
5. Na závěr nezapomeňte kaši ochutnat a případně dochutit solí.

Pokud se chcete podívat na přípravu bramborové kaše pěkně krok po kroku, podívejte se na video v úvodu článku.

 

Nejlepší recepty z brambor najdete ZDE >>>