Těstoviny jsou tak variabilní surovina, že vám vůbec nebude vadit jíst je celý pracovní týden. Od pondělí do pátku si tak můžete pochutnávat na úžasně různorodých a chutných pokrmech. Máme pro vás pět jednoduchých receptů, od italské klasiky až po kombinace, které možná ještě neznáte.
1. Špagety uvařte v osolené vodě al dente (tvrdší na skus).
2. Mezitím na pánvi opečte pancettu dokřupava.
3. Ve velké míse smíchejte syrová vejce, parmazán a dostatek černého pepře.
4. Uvařené špagety sceďte, ihned je přidejte do mísy s vejci a rychle promíchejte, aby se vejce spojila s těstovinami a vytvořila krémovou omáčku. Pokud je moc hustá, přidejte jednu až dvě naběračky vody z těstovin.
5. Přidejte opečenou pancettu, promíchejte a podávejte.
Pondělní večeři si můžete uvařit i podle videa>>>
Video se připravuje ...
Úterý: Penne s pestem a sušenými rajčaty
Co budete potřebovat:
400 g penne
3–4 lžíce bazalkového pesta
100 g sušených rajčat v oleji, nakrájených
1 lžíci olivového oleje
50 g piniových oříšků
nastrouhaný parmazán na posypání
Penne s pestem a sušenými rajčaty
• Autor:
iStock
Postup:
1. Penne uvařte v osolené vodě al dente (tvrdší na skus).
2. Sušená rajčata nakrájejte na kousky a lehce je orestujte na pánvi s olivovým olejem.
3. Pánev s rajčaty odstavte z ohně, přidejte uvařené a scezené těstoviny, pesto a dobře promíchejte.
4. Těstoviny rozdělte do misek nebo talířů, každou porci posypte parmazánem a piniovými oříšky, podávejte.
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente (tvrdší na skus).
2. Drobně nasekanou cibuli a česnek zpěňte v pánvi na rozehřátém oleji. Přidejte cherry rajčata překrojená na půlky, osolte, opepřete a restujte, dokud nezměknou. Pak přidejte sardinky rozdělené na kousky, promíchejte a krátce prohřejte.
3. Uvařené těstoviny slijte, přidejte je do pánve s rajčaty a sardinkami, promíchejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
4. Těstoviny rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou parmazánu a podávejte.
Výborné jsou i těstoviny s tuňákem>>>
Video se připravuje ...
Čtvrtek: Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Co budete potřebovat:
400 g těstovin (např. penne nebo fusilli)
300 g kuřecích prsou
200 ml smetany na vaření
1 cibuli
2 stroužky česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
• Autor:
iStock
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte je, opepřete, opečte ze všech stran v pánvi na olivovém oleji a dejte stranou.
Na téže pánvi krátce orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přilijte smetanu, přidejte špenátové listy, osolte, opepřete a krátce povařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě al dente (tvrdší na skus), sceďte je a přidejte spolu s kuřecím masem do pánve se smetanovou omáčkou. Vše dobře promíchejte a podávejte.
nasekanou zelenou petrželku nebo bazalku na posypání
Postup:
1. Linguine uvařte v osolené vodě al dente (tvrdší na skus).
2. Nasekaný česnek krátce orestujte v pánvi na olivovém oleji jen tak, aby nezačal hnědnout. Přidejte krevety a opečte je, dokud nebudou růžové. Vše zalijte bílým vínem, přidejte citronovou šťávu, kůru a nechte omáčku lehce zredukovat na středním ohni.
3. Uvařené linguine sceďte, přidejte do pánve s omáčkou a krevetami, promíchejte a nechte chvilku společně prohřát.
4. Těstoviny rozdělte na talíře a podávejte posypané petrželkou nebo bazalkou a trochou čerstvě umletého pepře.