Krevety na grilu do 10 minut. Podívejte se, jak je připravit krok po kroku!
Milujete grilované krevety ve středomořské restauraci, ale doma si na ně netroufáte? Přitom je to tak jednoduché! Naučte se s námi krevety správně očistit a připravit jednoduchou pikantní marinádu, se kterou budou chutnat naprosto báječně.
Jak připravit krevety? Důkladně je očistěte
Krevety je potřeba nejdříve důkladně očistit. Propláchněte je pod studenou tekoucí vodou a odlomte jim hlavičku. Poté sloupněte tvrdý krunýř od nožiček směrem k hřbetu, až vám zbude jen měkká masitá část zakončená ocáskem. Pokud chcete zužitkovat krevety do posledního kousku, z odlomených hlaviček a krunýřů můžete připravit vývar.
Třetím nezbytným krokem je vytažení střívka, které uvidíte prosvítat na hřbetu krevety. Buď ho jednoduše vytáhnete prsty, nebo si pomůžete párátkem. Špinavé střívko nemá v kvalitním jídle s krevetami co dělat.
Krevety můžete také jednoduše na hřbetu naříznout a střívko vyndat, dejte si pak ale pozor, abyste délku grilování krevet nepřešvihli, mohly by zgumovatět a požitek z jídla by byl poloviční.
Marináda na krevety s chilli papričkou
Šťáva a kůra z jedné limetky
100 ml olivového oleje
prolisovaný stroužek česneku
chilli paprička
svazek čerstvé petržele
čerstvě mletý pepř
mořská hrubozrnná sůl
Grilované krevety: Recept zabere pár minut
Nasekáme petržel i chilli papričku na jemno, všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a v míse promícháme s krevetami. Grilujeme z obou stran 2–3 minuty.