Krevety na grilu do 10 minut. Podívejte se, jak je připravit krok po kroku!

21. července 2018 • 00:00

Milujete grilované krevety ve středomořské restauraci, ale doma si na ně netroufáte? Přitom je to tak jednoduché! Naučte se s námi krevety správně očistit a připravit jednoduchou pikantní marinádu, se kterou budou chutnat naprosto báječně.

Jak připravit krevety? Důkladně je očistěte

Krevety je potřeba nejdříve důkladně očistit. Propláchněte je pod studenou tekoucí vodou a odlomte jim hlavičku. Poté sloupněte tvrdý krunýř od nožiček směrem k hřbetu, až vám zbude jen měkká masitá část zakončená ocáskem. Pokud chcete zužitkovat krevety do posledního kousku, z odlomených hlaviček a krunýřů můžete připravit vývar.

Třetím nezbytným krokem je vytažení střívka, které uvidíte prosvítat na hřbetu krevety. Buď ho jednoduše vytáhnete prsty, nebo si pomůžete párátkem. Špinavé střívko nemá v kvalitním jídle s krevetami co dělat.

Krevety můžete také jednoduše na hřbetu naříznout a střívko vyndat, dejte si pak ale pozor, abyste délku grilování krevet nepřešvihli, mohly by zgumovatět a požitek z jídla by byl poloviční.

Marináda na krevety s chilli papričkou

Šťáva a kůra z jedné limetky

100 ml olivového oleje

prolisovaný stroužek česneku

chilli paprička

svazek čerstvé petržele

čerstvě mletý pepř

mořská hrubozrnná sůl

Grilované krevety: Recept zabere pár minut

Nasekáme petržel i chilli papričku na jemno, všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a v míse promícháme s krevetami. Grilujeme z obou stran 2–3 minuty.

Vyzkoušejte i další recepty na grilované ryby a mořské plody. Najdete je ZDE >>>

Autor: Karolína Fourová