Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá

8. července 2020 • 00:00

Princezna Kate si potrpí na zdravé potraviny v bio kvalitě a rozhodně se nebojí stoupnout si do kuchyně a připravit pro svou rodinu večeři. Podívejte se, jaké jsou její nejmilejší recepty, a objevte kouzlo štíhlé postavy princezny Catherine.

Anglická kuchyně je velice pestrá a zemitá. Britové mají rádi bohaté snídaně, ale potrpí si i na vydatné večeře. Na ranním jídelníčku většinou nechybí slanina, uzeniny, vajíčka nebo sladké lívance. Nicméně princezna Kate svůj den zahájí většinou kaší z bio ovesných vloček, celozrnným opečeným toustem a čajem mebo ovesným müsli s oříšky a čerstvým ovocem. Ráda si ale připraví i zelené smoothie ze špenátu, zeleného salátu, borůvek a koriandru a s práškem spiruliny, který podporuje imunitní systém.

Ovocné müsli  

Je známo, že Kate během těhotenství bojovala s ranní nevolností. Nejvíce jí pomáhaly ovesné vločky smíchané s ovocem. Oves je také dobrým zdrojem vlákniny, vitaminů B a železa. Kupované müsli možná vypadá lákavě, ale jeho složení často už tak skvělé není. Připravte si vlastní ovocné müsli podle své chuti. Je to úplně jednoduché a nová chuť vás určitě nadchne. A jaké vločky jsou nejvhodnější? Jednoznačně ovesné. Mají pozitivní účinek na unavený organismus, obsahují komplexní sacharidy, vlákninu a prospěšné beta-glukany, díky kterým pomáhají snižovat hladinu cholesterolu i krevního cukru. Je jen na vás, kolik do vlastního müsli přidáte cukru, oříšků a sušeného ovoce, zda ho dochutíte nějakým kořením či se vrhnete směrem k dekadentním čokoládovým variantám. Meze se nekladou, možné je tu všechno. Vyzkoušejte například granolu s mandlemi a medem nebo recept na domácí čokoládovou granolu.

Zeleninové karí

Kate je fanynkou hřejivých kořeněných jídel a jedním z těch, která ráda připravuje pro rodinu, je zeleninové karí s kokosovým mlékem. Zamilovala si ho v době, kdy byla těhotná s princem Georgem, a od té doby se ho nehodlá vzdát. A oblíbila si ho také malá princezna Charlotte. Obrovskou výhodou přípravy tohoto receptu je, že zužitkujete téměř jakoukoliv zeleninu, kterou máte zrovna doma v lednici. Dětem udělejte karí jemnější a sladší, do dospělácké verze se nebojte přidat špetku chilli.

Melounový salát

Princezna Kate si nejen v létě ráda dopřává svěží melounový salát s fetou. Jaký meloun na salát použijete, je jen na vás, ale červený meloun je šťavnatý a jeho chuť dokonale ladí s dalšími přísadami. Základním pravidlem je propojit sladké ovoce s výraznějším slaným sýrem, pak už můžete experimentovat podle svých zásob v ledničce. Olivy můžete vyměnit za koriandr, mátu nebo bazalku.

VIDEO: Recept na jednoduchý melounový salát najdete ve videu níže.

Gazpacho

Kate miluje polévky a díky nim se prý udržuje v dobré kondici. Jedním z jejích favoritů je španělská zeleninová polévka podávaná zastudena zvaná gazpacho. Receptů existuje mnoho, ale základem každého zůstává čerstvá bio zelenina. Klíčem k úspěchu dobrého gazpacha jsou však chutná, pěkně vyzrálá rajčata. Tato polévka se kvůli horkému počasí, které v Andalusii panuje, nepodává teplá, nýbrž pořádně vychlazená. Gazpacho se navíc často neservíruje v talířích, nýbrž ve skleničkách.

Tabbouleh

Pokud jde o rodinné večeře, manželka prince Williama údajně velmi ráda vaří a nebojí se sama zapojit. Pro celou rodinu ráda připravuje tabbouleh, tradiční středomořské jídlo s bulgurem. Jedná se o salát původem z libanonské a syrské kuchyně, jehož základem je bulgur nebo kuskus doplněný zeleninou a olivovým olejem, vodou, citronovou šťávou a velkým množstvím nasekané petržele. Obvykle se podává jako předkrm, příloha i jako lehké jídlo, v Libanonu se nabírá na lodičky salátových listů. Pokud chcete tabbouleh ještě lepší, přidejte navrch šťavnaté granátové jablko.

Ceviche v limetkové šťávě  

Není tajemstvím, že Kate má slabost pro jihoamerické jídlo ceviche, tedy marinované kousky syrových bělomasých ryb. Že vám syrové ryby nevoní? Trik spočívá v marinádě, která obsahuje citrusovou šťávu. Ta je kyselá a ryby se v ní v podstatě "uvaří zastudena", tudíž může ceviche potěšit jako malý předkrm i ty, co si na sushi nepotrpí.

Sticky toffee puding

Čaj o páté je pro královskou rodinu doslova společenskou událostí, při níž se nepodává jen čaj, ale také něco na zub. Kate je známá tím, že si na sladkosti nepotrpí. Přesto existuje dezert, kterému neumí říci ne, a sice sticky toffee pudding. Tento vláčný dezert, tolik typický pro Británii, připomíná spíše perník a podává se s karamelovou nebo vanilkovou omáčkou a vynikající je i s vanilkovou zmrzlinou.

Podívejte se na zdravá jídla do krabičky, která si můžete vzít do práce i do školy. Tipy najdete ZDE >>>

Autor: Kateřina Rovenská