Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby

3. prosince 2019 • 00:00

Láká vás klasika v netradičním pojetí a rádi zkoušíte něco nového? Tohle vánoční cukroví je zkrátka jiné! Jeho tajemstvím jsou speciální mouky, superpotraviny, jako jsou maca nebo kakaové boby, a spousta ořechů. V záplavě klasických dobrot je zdravé cukroví vítanou změnou, kterou si zamilujete.

Zázvorové cukroví trochu jinak

Maca peruánská je nenápadná rostlina, která je bohatá na vitamíny, aminokyseliny a minerální látky, funguje jako přírodní afrodiziakum a pomáhá v boji se stresem a únavou. Měkké koláčky s kandovaným zázvoremsypané macou jsou rozhodně ten nejchutnější způsob, jak si zamlsat a zároveň si dopřát blahodárných účinků této superpotraviny. Jsou upečeny ze špaldové a kukuřičné mouky, které dodávají chuti cukroví na zajímavosti.

Kakaové sušenky s kaštanovou moukou

Určitě jste slyšeli, že v rozumném množství kvalitní čokoláda prospívá zdraví. Nejlepší způsob, jak využít všechny její benefity, je využít přímo kakaové boby. Koupit je můžete celé nebo nadrcené, sušenky s kakaovými boby s kaštanovou moukou budou chutnat tak jako tak fantasticky. Jejich plné, nepřeslazené chuti s jemně karamelovým nádechem třtinového cukru snadno propadnete.

Kokosové vánoční cukroví s kousky čokolády

Tyhle jednoduché kokosové kousky s čokoládou musíte vyzkoušet! Z kokosu je v tomto receptu prakticky všechno od mouky přes mléko, proto cukroví nejen nádherně voní, ale i sladce chutná, a tak na jeho přípravu nepotřebujete téměř žádný cukr. Na téhle dobrotě si navíc mohou pochutnat i vegani.

Další recepty na klasické i netradiční cukroví najdete v prosincovém čísle i vánočním speciálu časopisu F.O.O.D. >>>
F.O.O.D. prosincové číslo. Koupit si ho můžete elektronicky do mobilu nebo do  schránky bez poštovného! F.O.O.D. prosincové číslo. Koupit si ho můžete elektronicky do mobilu nebo do schránky bez poštovného! • Autor: F.O.O.D.

Autor: F.O.O.D.