Pivní recepty 7x jinak: Pečený bůček, buřty, cibulové kroužky i skvělý sýr na chleba
Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě, a jeho konzumace u nás je obrovská. A ke skvělému pivu se hodí i skvělé jídlo. Ochutnejte několik receptů, v nichž pivo hraje jednu z hlavních rolí!
Buřty na pivě
Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a relativně levné jídlo, které překvapí svou nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování. Recept najdete ZDE.
Buřty na pivě si můžete připravit i podle videoreceptu>>>
Cibulové kroužky
Oblíbené cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže se jako chuťovka k pivu skvěle hodí, ale pivo v sobě přímo obsahují - budete ho potřebovat při přípravě těstíčka na obalení a dipu na namáčení. Recept najdete ZDE.
Pečený bůček
Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. A tím bůček rozhodně je! Většího množství tuku, které obsahuje, se vůbec nebojte. Právě ten mu ve spojení s pivem, kořením a zeleninou dodává lahodnou chuť. Recept najdete ZDE.
Pivní sýr
Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, jehož příprava je velmi jednoduchá. Vydržte pár dní, aby mohl pořádně uzrát, a pak si ho můžete vychutnat, nejlépe s kouskem cibule a tuplákem piva! Recept najdete ZDE.
Ryba v pivním těstíčku
Těstíčko s pivem se dá použít na cokoliv. Pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora mnoha kuchařek. Jako přílohu můžete podávat brambory - pečené nebo smažené v podobě hranolek. Recept najdete ZDE.
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem. Recept najdete ZDE.
Pivní pečivo
A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná. Recept najdete ZDE.
Pivo je skvělé i do marinády na grilování>>>