Pivní recepty 7x jinak: Pečený bůček, buřty, cibulové kroužky i skvělý sýr na chleba
Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě, a jeho konzumace u nás je obrovská. A ke skvělému pivu se hodí i skvělé jídlo. Ochutnejte několik receptů, v nichž pivo hraje jednu z hlavních rolí!
Buřty na pivě
Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a relativně levné jídlo, které překvapí svou nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.
Připravte si buřty na pivě podle videoreceptu>>>
Cibulové kroužky
Oblíbené cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i těstíčko, ve kterém se obalují, jsou pivem inspirované!
Pečený bůček
Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa. A tím bůček rozhodně je!
Pivní sýr
Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Těstíčko s pivem se dá použít na cokoliv. Pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené, tak smažené – třeba ve formě hranolek.
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.
Pivní pečivo
A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.
Pivo je skvělé i do marinády na grilování>>>