Kuře na pivu: Jak na šťavnatou delikatesu s vůní slaniny
K pečenému masu nesmí chybět vychlazené pivo. A co ho využít rovnou při vaření? Dozlatova pečené kuře s křupavou slaninou a cibulí si ihned oblíbíte. Díky černému pivu zůstane uvnitř šťavnaté. Jako přílohu doporučujeme karlovarský knedlík nebo bramborový knedlík a špenát.
I obyčejné pečené kuře se dá připravit s velkou parádou! Na přípravu vám postačí 10 minut a pár základních surovin.
Příprava: 10 minut + 60 minut pečení
Kuře v troubě upečete raz dva
Suroviny:
- celé kuře
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 150 g anglické slaniny
- pivo PRIMÁTOR – Dark
- kmín
- sůl
Postup:
1. Kuře opláchněte pod vodou a zlehka osušte papírovými utěrkami.
2. Poté celé kuře vložte na plech, maso osolte a přidejte kmín.
3. Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po všech stranách. Slanina dodá pečeni skvělou vůni i lahodnou chuť!
4. Stejně tak obložte kuře čerstvou cibulí nakrájenou na plátky.
5. Následně zalijte kuře pivem Primátor Dark. Postačí čtvrt láhve.
6. Připravené kuře pečte na 220 °C přibližně hodinu. Při pečení můžete kuře ještě podlévat pivem.
Místo klasických brambor doporučujeme karlovarský nebo bramborový knedlík. Dobrou chuť!