Kuře na pivu: Jak na šťavnatou delikatesu s vůní slaniny

Video se připravuje ...
10. ledna 2021 • 00:00

K pečenému masu nesmí chybět vychlazené pivo. A co ho využít rovnou při vaření? Dozlatova pečené kuře s křupavou slaninou a cibulí si ihned oblíbíte. Díky černému pivu zůstane uvnitř šťavnaté. Jako přílohu doporučujeme karlovarský knedlík nebo bramborový knedlík a špenát.

I obyčejné pečené kuře se dá připravit s velkou parádou! Na přípravu vám postačí 10 minut a pár základních surovin. 

Příprava: 10 minut + 60 minut pečení

Kuře v troubě upečete raz dva

Suroviny:

  • celé kuře
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 150 g anglické slaniny
  • pivo PRIMÁTOR – Dark  
  • kmín
  • sůl

Postup:

1. Kuře opláchněte pod vodou a zlehka osušte papírovými utěrkami.

2. Poté celé kuře vložte na plech, maso osolte a přidejte kmín.

3. Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po všech stranách. Slanina dodá pečeni skvělou vůni i lahodnou chuť!

4. Stejně tak obložte kuře čerstvou cibulí nakrájenou na plátky.

5. Následně zalijte kuře pivem Primátor Dark. Postačí čtvrt láhve.

6. Připravené kuře pečte na 220 °C přibližně hodinu. Při pečení můžete kuře ještě podlévat pivem.

Místo klasických brambor doporučujeme karlovarský nebo bramborový knedlík. Dobrou chuť!

Autor: DF, Primátor