9 pivních receptů na léto: Buřty, krkovička i rohlíky
Nejenom víno, ale i pivo skvěle funguje jako ingredience při vaření. Vyzkoušejte pivní dobroty, kterým odolá jen málokdo a které oceníte zejména v létě při posezení s přáteli.
Chcete příjemný večer s dobrým jídlem? Pivní recepty jsou pro vás to pravé. Nejen, že si výtečně pochutnáte, ale také můžete vyzkoušet i netradiční kombinace chutí. Záleží jen na vás, zda použijete pivo světlé nebo tmavé. Každé dodá pokrmu to nejlepší ze sebe. Ale i při vaření se dá myslet na přírodu. Nevěříte? Díky volbě správného piva se můžete zapojit do boje s plýtváním vody. Každá kapka se počítá!
Buřty na pivu
Klasika, která nesmí chybět na letní grilovačce s rodinou či přáteli. Pokud chcete, aby byla chuť buřtů výraznější, podlijte je tmavým pivem.
Stejně jako buřty i klobásky lze připravit na pivu
Pivní výpečky s bramborovými noky
Vepřové výpečky na pivě nadchnou milovníky masa a české kuchyně. Bramborové noky dělejte vždy domácí a pokud chcete, lze je nahradit bramborovým knedlíkem, který chutná stejně dobře.
Podívejte se, jak na domácí bramborový knedlík:
Medové koleno na pivě
Příprava vepřového kolena vyžaduje čas, trpělivost a hodně koření. Chuť nejlépe podtrhne směs pepře, česneku, nového koření, medu a samozřejmě piva, kterým koleno podlijte.
Vepřové koleno s pivem je to pravé pro milovníky masa!
Pivní krkovička
Krkovička je maso tak akorát prorostlé tukem a právě díky tomu je dokonale šťavnatá. Zabalte ji do alobalu společně se slaninou a podlijte pivem. Uvidíte, že výsledek chutná skvěle!
Krkovičku okořeňte a zabalte do slaniny
Pečená vinná klobása na pivě
Rychlovka z pekáčku, to je vinná klobása na pivě. Připravuje se v troubě, ale snadno ji uděláte i na grilu. Stačí použít místo pekáčku alobalovou mističku.
Vinnou klobásu připravte v troubě nebo na grilu
Pivní pomazánka
Kombinace sýru a piva funguje vždy skvěle! Ať už se rozhodnete pro pivní sýr, tvarůžky nakládané v pivu nebo pro pivní pomazánku, výsledek bude vždy lahodný.
Tvarůžky nakládané v pivu
Ozvláštněte klasické nakládané tvarůžky a zalijte je světlým pivem. Již po třech dnech si je můžete dopřát společně s chlebem a cibulkou.
Nejenom tvarůžky, ale i hermelín lze naložit s pivem
Ryba v pivním těstíčku
Originální recept podle Viléma Vrabce, proslulého kuchaře a autora několika kuchařek. Pivo funguje nejenom v kombinaci s vepřovým a hovězím masem, ale i v odlehčenější verzi s rybím.
Ryba v pivním těstíčku chutná skvěle!
Pivní rohlíky
Pečivo z piva? Ano! Pivní rohlíky se připravují ze světlého ležáku, jehož chuť v nich po upečení neucítíte a můžete je s klidem nabídnout i dětem.