9 pivních receptů na léto: Buřty, krkovička i rohlíky

5. srpna 2021 • 10:00

Nejenom víno, ale i pivo skvěle funguje jako ingredience při vaření. Vyzkoušejte pivní dobroty, kterým odolá jen málokdo a které oceníte zejména v létě při posezení s přáteli. 

Chcete příjemný večer s dobrým jídlem? Pivní recepty jsou pro vás to pravé. Nejen, že si výtečně pochutnáte, ale také můžete vyzkoušet i netradiční kombinace chutí. Záleží jen na vás, zda použijete pivo světlé nebo tmavé. Každé dodá pokrmu to nejlepší ze sebe. Ale i při vaření se dá myslet na přírodu. Nevěříte? Díky volbě správného piva se můžete zapojit do boje s plýtváním vody. Každá kapka se počítá!

Buřty na pivu

Klasika, která nesmí chybět na letní grilovačce s rodinou či přáteli. Pokud chcete, aby byla chuť buřtů výraznější, podlijte je tmavým pivem.  

Stejně jako buřty i klobásky lze připravit na pivu Stejně jako buřty i klobásky lze připravit na pivu • Autor: iStock

Pivní výpečky s bramborovými noky

Vepřové výpečky na pivě nadchnou milovníky masa a české kuchyně. Bramborové noky dělejte vždy domácí a pokud chcete, lze je nahradit bramborovým knedlíkem, který chutná stejně dobře. 

Podívejte se, jak na domácí bramborový knedlík: 

Video se připravuje ...

Medové koleno na pivě

Příprava vepřového kolena vyžaduje čas, trpělivost a hodně koření. Chuť nejlépe podtrhne směs pepře, česneku, nového koření, medu a samozřejmě piva, kterým koleno podlijte. 

Vepřové koleno s pivem je to pravé pro milovníky masa! Vepřové koleno s pivem je to pravé pro milovníky masa! • Autor: iStock

Pivní krkovička

Krkovička je maso tak akorát prorostlé tukem a právě díky tomu je dokonale šťavnatá. Zabalte ji do alobalu společně se slaninou a podlijte pivem. Uvidíte, že výsledek chutná skvěle! 

Krkovičku okořeňte a zabalte do slaniny Krkovičku okořeňte a zabalte do slaniny • Autor: iStock

Pečená vinná klobása na pivě

Rychlovka z pekáčku, to je vinná klobása na pivě. Připravuje se v troubě, ale snadno ji uděláte i na grilu. Stačí použít místo pekáčku alobalovou mističku. 

Vinnou klobásu připravte v troubě nebo na grilu Vinnou klobásu připravte v troubě nebo na grilu • Autor: Profimedia

Pivní pomazánka

Kombinace sýru a piva funguje vždy skvěle! Ať už se rozhodnete pro pivní sýr, tvarůžky nakládané v pivu nebo pro pivní pomazánku, výsledek bude vždy lahodný.  

Pivní pomazánka se sýrem Pivní pomazánka se sýrem • Autor: iStock

Tvarůžky nakládané v pivu

Ozvláštněte klasické nakládané tvarůžky a zalijte je světlým pivem. Již po třech dnech si je můžete dopřát společně s chlebem a cibulkou. 

Nejenom tvarůžky, ale i hermelín lze naložit s pivem Nejenom tvarůžky, ale i hermelín lze naložit s pivem • Autor: iStock

Ryba v pivním těstíčku

Originální recept podle Viléma Vrabce, proslulého kuchaře a autora několika kuchařek. Pivo funguje nejenom v kombinaci s vepřovým a hovězím masem, ale i v odlehčenější verzi s rybím. 

Ryba v pivním těstíčku chutná skvěle! Ryba v pivním těstíčku chutná skvěle! • Autor: iStock

Pivní rohlíky

Pečivo z piva? Ano! Pivní rohlíky se připravují ze světlého ležáku, jehož chuť v nich po upečení neucítíte a můžete je s klidem nabídnout i dětem. 

Pečivo z piva? Pivní rohlíky si zamilujete Pečivo z piva? Pivní rohlíky si zamilujete • Autor: Profimedia

Autor: Redakce