Domácí nehnětený chléb ze čtyř surovin: Je něco jednoduššího?

Upéct dobrý chleba je kumšt. Dosáhnout pěkného tvaru, křupavosti a ideální chuti se může zdát jako nesplnitelný úkol. Pan Cuketka vás provede pečením chleba bez hnětení, který zvládne naprosto každý!
Je něco lepšího než čerstvý voňavý chlebík, který se vám rozplyne na jazyku? A co teprve, když je domácí! Podle našeho video postupu se povede i úplnému začátečníkovi.
Suroviny na chléb bez hnětení
500 g pšeničné chlebové mouky
430 g vody
11 g soli
4 g instantního droždí
Jak upéct nehnětený chléb
1. Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte těsto. To nechte kynout zakryté utěrkou 12 hodin v pokojové teplotě (ideálně při 20 °C).
2. Nakynuté těsto vyklopte na pomoučenou desku a zpracovávejte překládáním jednotlivých stran bochníčku těsta přes sebe. Hotový bochníček dejte do mísy vyložené plátýnkem, které předtím posypte trochou mouky a krupice, aby se na něj těsto nelepilo. Mísu zakryjte a nechte opět kynout – tentokrát pouhé dvě hodiny.
3. V troubě předehřáté na 250 °C nechte rozpálit nádobu na pečení (bude to trvat přibližně 30 minut). Přesuňte do ní chléb a vraťte do trouby. Pečte přibližně 45 minut.
Podívejte se, jak upéct domácí toastový chléb >>>