Pivovarský řízek: Šťavnaté vepřové v křupavém pivním těstíčku
Máte rádi řízek Ondráš? Nemusíte na něj do restaurace. Vyzkoušejte tuhle oblíbenou klasiku doma a do bramborového těstíčka přidejte pivo.
Šťavnaté vepřové v křupavém bramborovém těstíčku bude fantastickým víkendovým obědem. Připravte k němu zeleninový salát nebo sáhněte do útrob spíže a vytáhněte kvašenou zeleninu.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2
Co budete potřebovat
0,5 kg vepřového řízku
1 vejce
100 ml piva PRIMÁTOR 16 EXKLUZIV nebo PRIMÁTOR 13 POLOTMAVÝ
6 lžic hladké mouky
hladká mouka na obalení
olej
200 g brambor
česnek
majoránka
sůl
Pivovarský řízek ve třech krocích
Vepřové řízky očistěte, naklepejte, potřete česnekem utřeným se solí. Každý plátek obalte v hladké mouce.
Syrové brambory oloupejte, nastrouhejte a osolte. Smíchejte s moukou, pivem a vejcem. Vše důkladně promíchejte. V těstíčku obalte připravené maso a smažte v rozpáleném oleji.
Pivovarský řízek zapíjejte pivem PRIMÁTOR PREMIUM nebo PRIMÁTOR 16 EXKLUZIV. Podávejte se zeleninou, buď se salátem, s kysaným zelím, nebo kvašenou zeleninou.