Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel. Užijte si říjnový prodloužený víkend a s ním i pořádné gurmánské hody! Máme pro vás recepty, ze kterých si určitě vyberete.
Je přirozené, že s příchodem podzimu člověk zatouží i po vydatnějším jídle, které ho zasytí a také příjemně zahřeje. Navíc je v této době radost vařit a péct, protože je všude kolem ještě stále dost čerstvé zeleniny a ovoce. Užijte si dýně, houby, brambory, batáty, kořenovou zeleninu, zelí, květák a další druhy zeleniny ve skvělých polévkách i hlavních jídlech. A z jablek nebo hrušek si upečte ty nejšťavnatější moučníky nebo je přidejte k podzimní masové pečínce. Možností, jak si pochutnat, je spousta. Vybrali jsme pro vás recepty, ze kterých si můžete sestavit celé podzimní víkendové menu a skvěle si užít chutě, které toto roční období nabízí.
K podzimu patří hustá a krémová dýňová polévka >>>
Polévky, které zahřejí na těle i na duši
Uvařte si rovnou hodně velký hrnec některé z podzimních polévek, které jsou plné zeleniny nebo hub a pořádně husté. Můžete si je tak dát jako součást víkendového oběda a zbytek dojíst k večeři.
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Dýňová polévka s červenou čočkou
Voňavé podzimní pečínky
Vůně šťavnaté masové pečínky je pro mnohé symbolem domácí pohody. Tím spíš, když k masu přidáte spoustu podzimní zeleniny, která nemusí sloužit jen jako příloha. A co teprve maso pečené s ovocem a voňavým kořením, které vás může přenést do gurmánského nebe!
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Podzimní jídla bez masa
Díky bohaté podzimní úrodě si na své přijdou i ti, kteří maso moc nemusí. Připravte si o víkendu některou z vegetariánských specialit.
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Pečená zelenina s miso omáčkou
Pečená dýně s čočkovým salátem
Nejlepší podzimní moučníky
Jaký by to byl víkendový oběd bez sladké tečky? Na podzim je doslova radost péct. Když máte totiž doma zásobu jablek, hrušek, dýní nebo ořechů, může vás trápit jen to, který sladký recept si vybrat.
Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou