Podzimní pečínky v kabátku: Překvapte své strávníky pěkně vypečeným obědem, který vezme dech

22. listopadu 2022 • 00:00

Když se servíruje na stůl masová pečínka, zahalená v kabátku dozlatova vypečeného listového těsta či sýrové krusty, všem se ze vší té vůně sbíhají sliny. Největší překvapení však přichází po prvním zakrojení, kdy se otevře mozaika šťavnaté pečeně a dalších výtečných ingrediencí, které se uvnitř skrývají. S našimi recepty si zkrátka pochutnáte.

Pokud přemýšlíte, co připravit k víkendovému obědu, pak neváhejte a rozvoňte svou kuchyni některým z našich pěkně vypečených pokrmů. Když se sejde o víkendu u jednoho stolu celá rodina, je to docela „šrumec“, všichni si povídají, smějí se a hlaholí. O to více hostitele potěší, když po prvním soustu servírovaného chodu dojdou všem slova a místnost rázem zaplaví ohlušující ticho, rozeznívající jen cinkot příborů. V tom okamžiku je jasné, že všem opravdu zachutnalo. A přesně takové jsou naše recepty.

Nevíte, co k pečínce? Univerzální bílá omáčka se sýrem je ideálním řešením >>>

A cože jsme si pro vás připravili? Na své si přijdou jak milovníci tradiční české kuchyně, na které čeká vyšperkovaná sekaná, tak ti, kdo se inspirují zahraničními recepty a jídelníček si rádi zpestří novými kombinacemi chutí. Tací se mohou těšit na pečínky à la světoznámá svíčková Wellington, jež patří mezi nejvybranější speciality mnoha restaurací po celém světě a na slavnostně prostřený stůl, jako je ten nedělní, bezpochyby patří. Úpravu pečeně inspirovanou touto delikatesou můžete vyzkoušet hned dle prvního receptu našeho výběru níže.

Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Jemná a libová panenka je nejhodnotnějším kusem vepřového masa, kterému sluší jak minutkové úpravy, tak pečení. A právě z trouby můžete vytáhnout šťavnatou panenku Wellington, která je společně s dýňovým pyré, špenátem a slaninou zahalená ve zlatavém kabátku z listového těsta. Výtečnou přílohou k ní jsou batátové hranolky. Jestliže máte ale raději maso hovězí, určitě vyzkoušejte žampiony provoněnou hovězí sekanou Wellington.

Sekaná se slaninou a zeleninou

Vůně sekané se jednou začas line z kuchyně snad v každé domácnosti. Když ji však navíc doplníte o kousky barevné zeleniny, rozmarýnem a vrstvou dokřupava vypečené slaniny, věřte, že nezbude ani špička. Pokud by se však přece jen našel někdo, kdo zelenině neholduje, vyzkoušejte sekanou podle Itala nebo minisekanou se sýrem.

Kuřecí řízky v listovém těstě

Pokud máte doma milovníky řízků, překvapte je kuřecími plátky s nivou, zabalenými do listového těsta. S přílohou v podobě sametově jemné bramborové kaše a svěží zeleninovou oblohou si na tomto obědě stoprocentně pochutná celá rodina. Za vyzkoušení však rozhodně stojí také estragonem provoněná specialita v podobě zaječího hřbetu v listovém těstě.

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Pro ty, kteří podlehli chuti a vůni česneku, je jako stvořená panenka v česnekovo-sýrové krustě, která patří mezi recepty, které se našim čtenářům opravdu osvědčily. Tuto křehkou pečínku si nejvíce vychutnáte s vařenými brambory. Tak co říkáte, už víte, který pokrm vyzkoušíte jako první?

Video se připravuje ...

Autor: red