Tvarohová bábovka s jablky: Nejlepší, jakou jste kdy jedli!

21. listopadu 2020 • 00:00

Patříte k milovníkům bábovek? Pak musíte vyzkoušet tuto skvělou tvarohovo-jablečnou nadýchanou bábovku, kterou potěšíte celou rodinu. Díky citronové kůře je obzvlášť svěží a spotřebujete na ni jablka, kterých máte plný sklep. Přesvědčte se sami!

Bábovku lze připravit na nespočet způsobů. Nepochybně má každá rodina svůj ověřený a oblíbený recept. Tato bábovka je nadýchaná a voňavá po jablkách a citronové kůře. Na závěr ji nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem. 

Suroviny na tvarohovo-jablečnou bábovku

Na těsto:

160 g másla
1 špetka soli
moučkový cukr na zasypání
1 lžička vanilkového cukru
200 g hrubé mouky 
500 g měkkého tvarohu polotučného
citronová šťáva a kůra
1 ks prášku do pečiva
4 ks sněhu z bílku
4 ks žloutků
220 g třtinového cukru

Na náplň:

2 lžíce hrubé mouky
citronová šťáva z 1/2 citronu
2 ks jablek

Postup

1. V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs vmíchejte do tvarohové směsi.

2. Z bílků vyšlehejte tuhý lesklý sníh, přidejte vanilkový cukr a zlehka zašlehejte. Poté jej přimíchejte opatrně do těsta. Oloupaná a na kostičky nakrájená jablka pokapaná citronem promíchejte se lžící hrubé mouky. Zlehka vmíchejte do těsta.

3. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.

4. Pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 55–60 minut. Nechte vychladnout ve formě, asi 20 minut, poté vyklopte a zasypte moučkovým cukrem. Milované bábovky mohou být překvapivě svěží díky ovoci a citrusové kůře.

Vyzkoušet můžete i výbornou bábovku podle KOKO s borůvkami.

Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. Koupit ho elektronicky i v tištěné podobě do schránky a bez poštovného můžete přímo ZDE >>>

Už máte listopadový časopis F.O.O.D.? Už máte listopadový časopis F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF, F.O.O.D.