Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!

6. listopadu 2020 • 00:00

Martinské rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a zvládne je upéct úplně každý. Na svatého Martina se letos pusťte právě do této sladké dobroty.

Svatomartinské rohlíčky s náplní se pečou 11. listopadu.Svým tvarem mají připomínat podkovy koně, na kterém přijel Martin a přivezl s sebou první sníh. Lehoučké rohlíčky s ořechovou náplní se vám rozplynou na jazyku jako nic. Už se vám sbíhají sliny? Není se čemu divit. 

Co budete potřebovat:

450 g hladké mouky
250 g másla
4 žloutky
150 ml smetany (30 % tuku)
2 lžíce cukru moučka
špetku soli

Na náplň:
175 g vlašských ořechů
125 g cukru moučka
2 bílky
1 lžičku vanilky

Nekynuté svatomartinské rohlíčky

1. V míse smíchejte mouku, máslo, žloutky, smetanu, cukr a sůl. Rukou uhnětejte těsto, které nechte vychladit v lednici.

2. Na přípravu náplně smíchejte ořechy, cukr, bílky a vanilku a opět zpracujte. Až budete mít hotovo, vezměte těsto a rozválejte ho. Nakrájejte ho na trojúhelníčky jako pizzu.

3. Do jednoho trojúhelníčku dejte trochu náplně a srolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky skládejte na plech a potřete vajíčkem.

4. Pečte 15 minut na 180 stupňů dozlatova. Zchladlé rohlíčky nezapomeňte před podáváním pocukrovat pořádnou vrstvou moučkového cukru.

Podívejte se, jak udělat domácí krtkův dort bez krabice. Recept najdete ZDE >>>

Autor: Redakce