Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a zvládne je upéct úplně každý. Na svatého Martina se letos pusťte právě do této sladké dobroty.
Svatomartinské rohlíčky s náplní se pečou 11. listopadu.Svým tvarem mají připomínat podkovy koně, na kterém přijel Martin a přivezl s sebou první sníh. Lehoučké rohlíčky s ořechovou náplní se vám rozplynou na jazyku jako nic. Už se vám sbíhají sliny? Není se čemu divit.
Co budete potřebovat:
450 g hladké mouky
250 g másla
4 žloutky
150 ml smetany (30 % tuku)
2 lžíce cukru moučka
špetku soli
Na náplň:
175 g vlašských ořechů
125 g cukru moučka
2 bílky
1 lžičku vanilky
Nekynuté svatomartinské rohlíčky
1. V míse smíchejte mouku, máslo, žloutky, smetanu, cukr a sůl. Rukou uhnětejte těsto, které nechte vychladit v lednici.
2. Na přípravu náplně smíchejte ořechy, cukr, bílky a vanilku a opět zpracujte. Až budete mít hotovo, vezměte těsto a rozválejte ho. Nakrájejte ho na trojúhelníčky jako pizzu.
3. Do jednoho trojúhelníčku dejte trochu náplně a srolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky skládejte na plech a potřete vajíčkem.
4. Pečte 15 minut na 180 stupňů dozlatova. Zchladlé rohlíčky nezapomeňte před podáváním pocukrovat pořádnou vrstvou moučkového cukru.