Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí

8. dubna 2024 • 03:07

Dochází vám nápady na vaření a dětmi oblíbené špagety s „červenou omáčkou" už vám lezou krkem? Inspirujte se domácími recepty na jídla, která budou ti nejmenší milovat a vy si je dáte s chutí s nimi.

Kuřecí miniřízečky

Přizpůsobte jídlo velikostí těm nejmenším a budete koukat, jak zmizí z talířů. Strouhanku na kuřecí miniřízečky připravte z oschlého toustového chleba a přidejte nasekané bylinky a mandle.

Zajímavé a velice chutné jsou i řízečky v kokosové krustě >>>

Video se připravuje ...

Květáková pizza

Připravte dětem pizzu, jejíž základ tvoří květákové těsto Připravte dětem pizzu, jejíž základ tvoří květákové těsto • Autor: iStock

Připravte dětem pizzu, jejíž základ tvoří květákové těsto. Uvidíte, že schovanou zeleninu na talíři nerozklíčují ani ony ani manžel, a tento recept vám tak pomůže takříkajíc zabít dvě mouchy jednou ranou. A pokud si doma schováváte alespoň sáček sušeného droždí, upečte podle našeho receptu tu nejjednodušší pizzu, za kterou vám děti utrhnou obě ruce – pizzu Margheritu.

Rajská s masovými kuličkami

Poctivá domácí rajská omáčka potěší každé dítě a z kvalitních surovin je zdravým jídlem plným zeleniny Poctivá domácí rajská omáčka potěší každé dítě a z kvalitních surovin je zdravým jídlem plným zeleniny • Autor: F.O.O.D.

Poctivá domácí rajská omáčka potěší každé dítě a z kvalitních surovin je zdravým jídlem plným zeleniny. Upečte do ní voňavé masové kuličky a podávejte ji s těstovinami nebo domácím knedlíkem.

Krupicová kaše s jablky a mandlemi

Jíte krupicovou kaši od středu, nebo od kraje? Jíte krupicovou kaši od středu, nebo od kraje? • Autor: iStock

Jak dlouho jste neměli krupicovou kaši? A jíte ji od středu, nebo od kraje? Na všechny tyhle otázky si můžete odpovědět, když připravíte domácí krupicovou kaši s dušenými voňavými jablky, křupavými mandlovými plátky a rozpuštěným máslem. Ať si ten pobyt doma také trochu osladíte.

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná špenátem budou chutnat vám i dětem Kuřecí prsa plněná špenátem budou chutnat vám i dětem • Autor: Shutterstock

Jídlo, které připravíte, když rodina ještě spí, vložíte do trouby a můžete se věnovat dalším činnostem. To jsou kuřecí prsa plněná špenátem. Rozkrájejte je dětem na plátky a připravte k nim nejlépe jemnou bramborovou kaši. Uvidíte, že zaplesají děti i manžel.

Těstoviny s restovanou zeleninou

Nudí vás stále ty samé těstoviny? Nechte se inspirovat. Nudí vás stále ty samé těstoviny? Nechte se inspirovat. • Autor: istock

Dětmi milované těstoviny s „červenou omáčkou" trochu jinak. Připravte penne s omáčkou z restované zeleniny, improvizujte, nahrazujte, co vám chybí, tím, co zrovna vykukuje smutně ze dna lednice. Tohle rychlé a jednoduché jídlo bude vaším tajným esem v rukávu.

Kuře na paprice s krupicovými noky

Domácí kuře na paprice je slast, jen ho musíte dětem umět naservírovat Domácí kuře na paprice je slast, jen ho musíte dětem umět naservírovat • Autor: F.O.O.D.

Domácí kuře na paprice je slast, jen ho musíte dětem umět naservírovat. Kuře oberte a připravte jim místo nudných knedlíků typickou maďarskou přílohu nokedli. Jedná se o krupicové nočky, které se dobře jedí, roztomile vypadají a kuře na paprice s nimi chutná samozřejmě nejlépe.

Slané muffiny k svačině nebo k snídani

Muffiny bez lepku naslano jsou ideální na upotřebení zbytků. Tyhle jsou se zbytkem rýže, se slaninou a sýrem. Muffiny bez lepku naslano jsou ideální na upotřebení zbytků. Tyhle jsou se zbytkem rýže, se slaninou a sýrem. • Autor: F.O.O.D.

Muffiny bez lepku naslano jsou ideální na upotřebení zbytků. Můžete do nich přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu nebo sýr, který je potřeba zužitkovat, a dětem přitom uděláte radost. Nechte se inspirovat muffiny se slaninou a sýrem se zbytkem vařené rýže nebo muffiny se špenátem, rajčaty a fetou.

Těstovinový salát s pomerančovým pestem

O něco sladší verze pesta s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou a krémovou chuť O něco sladší verze pesta s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou a krémovou chuť • Autor: Green Kitchen Stories

O něco sladší verze pesta s pomerančovou šťávou místo citronové a s kešu oříšky, které mu dodají příjemnou sytou a krémovou chuť. Těstovinový salát s pomerančovým pestem vyzkoušejte, pokud jsou vaše děti vůči běžnému pestu odmítavé. Když jim navíc dovolíte, aby si vyrobily pesto vlastní, budete mít o 500 procent větší šanci, že jim zachutná. Nechte je naházet všechny ingredience do mixéru a pod vaším dozorem stisknout tlačítko.

Bramborové placky s brokolicí a pórkem

Bramborové placičky mají nápad a jsou snadné. Zužitkujete na ně navíc i zbylé brambory od oběda. Bramborové placičky mají nápad a jsou snadné. Zužitkujete na ně navíc i zbylé brambory od oběda. • Autor: F.O.O.D.

Mají u vás bramboráčky úspěch, ale zdají se vám už ohrané a rádi byste do dětí nepozorovaně nacpali trochu zeleniny? Zbudou-li vám brambory, vyzkoušejte bramborové placky s brokolicí a pórkem. Můžete je různě obměňovat a schovávat do nich různé druhy zeleniny. Jejich výhodou je, že k nim připravíte jednoduchý jogurtový dip a necháte děti stolovat samostatně.

Obědy (případně večeře) bychom měli. A co snídaně? Zkuste snadnou kaši, kterou nastartujete den celé rodině >>>

Video se připravuje ...

Autor: red