Od pondělí do pátku: Večeře pro děti, které ocení malí strávníci i rodiče
Hledáte inspiraci na rychlé večeře pro své děti? Už nemusíte dál pátrat! Přinášíme vám skvělé recepty, které stihnete připravit za pár minut.
Skloubit zaměstnání a školní aktivity může být pro rodiče výzva. A co teprve, když se ještě k tomu snaží připravit chutné a zdravé večeře pro své ratolesti. Ale nemusíte se obávat! Vybrali jsme pro vás hned pět receptů, které oceníte nejen díky snadné přípravě, ale hlavně je budou vaše děti milovat.
Pondělí: Kuřecí stripsy v sýrovém těstíčku
Úterý: Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Středa: Pečené kuře s bramborovou kaší a brokolicí
Čtvrtek: Rybí prsty s hranolky a čerstvou zeleninou
Pátek: Sendviče se zeleninovým krémem a šunkou
Pondělí: Kuřecí stripsy v sýrovém těstíčku
V pondělí si můžete vy i vaše ratolesti trochu zahřešit podle našeho videoreceptu >>>
Úterý: Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny:
- 200 g těstovin
- 1 kuřecí prso nakrájené na kousky
- 1 pokrájená paprika
- 1 na kolečka nakrájená cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Nejprve v hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
2. Mezitím si připravte pánev a zahřejte v ní olivový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte a smažte, dokud nebude zlatavé.
3. Poté přidejte papriku a cuketu a restujte, dokud nezměknou.
4. Uvařené těstoviny přidejte do pánve a promíchejte. Ochuťte solí, případně i trochou pepře. Podávejte teplé.
Středa: Pečené kuře s bramborovou kaší a brokolicí
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
- 1 brokolice rozdělená na růžičky
- 2 lžíce olivového oleje
- mléko dle potřeby
- sůl, pepř a bylinky podle chuti
- kousek másla na ozdobu
Postup:
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuře potřete olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete je do trouby na grilovací mřížku nebo na plech s pečicím papírem a pečte, dokud není maso uvnitř hotové.
2. Mezitím v hrnci uvařte brambory. Poté je sceďte a rozmačkejte dohladka, přidávejte mléko dle potřeby. Brokolici uvařte v osolené vodě.
3. Kuřecí prsa podávejte s brokolicí a kaší, před servírováním ozdobte bylinkami a na kaši dejte plátek másla.
Čtvrtek: Rybí prsty s hranolky a čerstvou zeleninou
Suroviny:
- 4 rybí filety (například treska), nakrájené na prsty
- 100 g strouhanky
- trochu hladké mouky
- 2 vejce
- olej ve spreji
- 200 g hranolků (můžete použít i domácí)
- čerstvá zelenina podle vlastního výběru (například rajčata, okurka, paprika)
Postup:
1. Rybí prsty osolte, posypte moukou, poté namočte do rozšlehaného vejce a na závěr obalte ve strouhance, aby byly rovnoměrně pokryté. Samozřejmě také můžete koupit už předem obalené prsty.
2. Rybí prsty rozložte na plech s pečicím papírem a zastříkněte je olejem. Pečte je při 200 °C po dobu 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé a propečené. Během pečení prsty několikrát opatrně otočte.
3. Mezitím připravte hranolky dle návodu na obalu.
4. Hotové rybí prsty podávejte s hranolky a zeleninou, můžete je doplnit i o libovolný dip nebo kečup.
Pátek: Sendviče se zeleninovým krémem a šunkou
Suroviny:
- 8 plátků celozrnného chleba
- 200 g měkkého tvarohu
- 1 nastrouhaná okurka
- 1 nastrouhaná mrkev
- 8 plátků šunky
- 4 listy salátu
- sůl podle chuti
Postup:
1. Tvaroh promíchejte s nastrouhanou okurkou, ze které jste předtím slili vodu, mrkví a špetkou soli.
2. Vzniklou pomazánku natřete na plátky chleba, pak na ně rozložte šunku a salát. Přiklopte druhým plátkem chleba a přitiskněte. Sendviče podávejte studené nebo je můžete zapéct v toustovači.
Proč bychom neměli děti odměňovat sladkostmi a jídlem obecně >>>