Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Jaro přináší svěžest a novou energii, ale časové vytížení zůstává stejné. Pokud hledáte rychlé a jednoduché večeře pro pracovní týden, které využívají jarní suroviny, máme pro vás skvělé nápady.
Také na vás s jarem přichází chutě na něco zdravějšího, rychlého a zároveň chutného? Pokud ano, máme pro vás skvělou inspiraci, takže už nemusíte hledat a pátrat po nových jídlech. Od osvěžujících salátů po teplé pokrmy, zde najdete lahodné recepty na celý pracovní týden.
Bez správně uvařené rýže se s námi tento týden neobejdete. Zkuste náš úžasný trik s utěrkou, a už ji nebudete chtít připravovat jinak >>>
- Pondělí: Rýžový salát s čerstvou zeleninou a bylinkovým dresinkem
- Úterý: Zeleninové wrapy s kuřecím masem a avokádovým krémem
- Středa: Bramborová polévka s jarní zeleninou
- Čtvrtek: Kuřecí soté se zeleninou a rýží
- Pátek: Kimchi muffiny s omáčkou
Pondělí: Rýžový salát s čerstvou zeleninou a bylinkovým dresinkem

Suroviny:
- 1 šálek vařené rýže
- 1 šálek zeleniny podle výběru (rajčata, okurky, papriky, ředkvičky, olivy…), nakrájené na kousky
- nastrouhaný sýr podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, máta, bazalka)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Ve velké míse smíchejte vařenou rýži s nakrájenou čerstvou zeleninou.
2. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
3. V malé misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Přidejte sůl a pepř.
4. Dresink přelijte přes rýžový salát a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
5. Salát můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k masu.
Úterý: Zeleninové wrapy s kuřecím masem a avokádovým krémem

Suroviny:
- 4 tortilly
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- čerstvá zelenina podle chuti
- 1 avokádo
- šťáva z 1 limetky
- 1 čerstvý sýr nebo bílý jogurt
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Na pánvi osmažte kuřecí nudličky společně s paprikou a cibulí, podle chuti osolte a opepřete.
2. Avokádo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s limetkovou šťávou, solí a pepřem, aby vznikl avokádový krém.
3. Do tortillové placky naneste avokádový krém, přidejte směs masa, nakrájenou čerstvou zeleninu a případně sýr nebo osolený jogurt.
4. Tortilly smotejte a můžete servírovat.
Středa: Bramborová polévka s jarní zeleninou

Suroviny:
- 4 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 mrkve (nakrájené na kolečka)
- 1 hrst zeleného hrášku
- 2 hrsti špenátu (najemno pokrájeného)
- 1/2 květáku
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Na pánvi rozehřejte olej.
2. Osmažte na něm nakrájenou cibuli, brambory, mrkev a zelený hrášek, dokud zelenina nezačne měknout.
3. Přidejte špenát a květák a zalijte zeleninovým vývarem.
4. Vařte, dokud není zelenina měkká.
5. Polévku dle chuti osolte a opepřete, a pokud chcete, posypte čerstvými bylinkami. Pro vydatnější variantu podávejte s chlebovými krutonky.
Čtvrtek: Kuřecí soté se zeleninou a rýží

Suroviny:
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- trocha oleje
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cuketa (nakrájená na plátky)
- 200 g brokolice
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže podle chuti
Postup:
1. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte maso společně se zeleninou.
2. Vše podle chuti osolte a opepřete.
3. Přilejte trochu vody a nechte dusit, dokud maso nezměkne.
4. Jednoduché soté podávejte s vařenou rýží.
TIP: Pokud máte raději hutnější omáčku, přidejte do pánve trochu škrobu.
Pátek: Kimchi muffiny s omáčkou

Suroviny:
- 1 sklenice kimchi (bez nálevu, překrájené)
- 1 vejce
- 1,5 šálku žitné mouky
- 1 sáček kypřicího prášku
- sůl, pepř a mletá paprika podle chuti
- olej na formu
Omáčka:
- nálev z 1 sklenice kimchi
- 1 menší cibule
- 2 lžíce teriyaki omáčky
- sůl
- olej
Postup:
1. Troubu předehřejte na 160 °C a formu na muffiny vymažte olejem.
2. Do misky vyklepněte vejce a vidličkou vyšlehejte.
3. Poté vsypte zbylé sypké suroviny.
4. Po zamíchání přidejte pokrájené kimchi bez šťávy a spojte dohromady.
5. Hotové těsto vlijte do vymazaných formiček a pečte v troubě dozlatova.
6. Na omáčku v rozehřáté pánvi osmažte na oleji nadrobno nakrájenou cibulku, vlijte kimchi nálev a teriaki omáčku. Osolte a nechte krátce povařit.
7. Jakmile omáčka trochu zhoustne, odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixerem.
8. Muffiny můžete jíst hned za tepla. Omáčkou je lze buď potřít, nebo je v ní můžete namáčet.