Podzimní dekorace za pár korun: 60 nápadů, jak si zútulnit kuchyň i jídelnu

16. září 2023 • 08:00

Podzim se blíží a s ním i krásné období, kdy můžete tvořit ze všeho, co toto roční období nabízí. A že je toho opravdu hodně. Udělejte si to doma hezky podzimně útulné a stylové. Máme pro vás spoustu nápadů. 

Na výrobu krásných dekorací nemusíte skoro nic kupovat. Podzim totiž nabízí mnohem víc než jen padající barevné listí nebo kaštany, ze kterých se dělají zvířátka. Krásně červená jablíčka, dýně všech možných tvarů, barev i velikostí, barevná zelenina, ořechy, to je jen zlomek toho, co se dá k výzdobě využít. Navíc velmi jednoduše, protože většina z těchto surovin vypadá krásně sama o sobě a stačí je vtipně naskládat do mísy, na stůl nebo někam do rohu kuchyně. Když si zajdete do lesa nebo na louku, najdete materiálu na tvoření ještě mnohem víc – šišky, dozrávající šípky, žaludy, bukvice, větvičky, kamínky, suché bodláky...

Video se připravuje ...

Nebojte se vytáhnout ani kuchyňské nádobí, které máte jinak zavřené někde ve skříňkách, aby se na ně neprášilo – misky, mísy, servírovací tácy nebo vázy. I obyčejná sklenice, kterou naplníte vodou a různě barevnými rajčátky, z nichž některá třeba už venku nestihnou dozrát, nadělá spoustu parády.  

A když vám bude chybět přírodní materiál, jednoduše si dekorace uvařte nebo upečte. Cukroví ve tvaru houbiček zapíchnuté v mechu nebo jablíčka v karamelu vám udělají radost hned dvakrát – vypadají krásně a ještě si na nich pochutnáte. Podívejte se do galerie, kde najdete spoustu dalších jedlých i nejedlých nápadů.

Video se připravuje ...

Autor: AK