50 nejkrásnějších podzimních dortů, které mohou zdobit i vaši tabuli

8. října 2022 • 00:00

Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s dortem? Nebojte se využít ořechy, jablka, blumy, řepu a další suroviny, které toto období nabízí. Podzim je proslavený krásnými barvami, tak proč je nepřenést i do jídelníčku? Inspiraci hledejte v naší galerii plné dortových skvostů.

Kakaový bramborový dort

Ještě jste neslyšeli o dortu z brambor? Pak je ten pravý čas kakaový bramborový dort vyzkoušet. Vláčný korpus s kakaem a citronovou šťávou doplňuje sníh z ušlehaných bílků, poprášený vanilkovým cukrem. Brambory nemusí být jen naslano.

Video se připravuje ...

Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma

Mrkvový dort zkrátka evokuje podzimní náladu. Receptů na mrkváč najdete mnoho, ale tento podle Báry Gorecké alias Máma peče doma s krémem ovoněným po pomerančích a s pistáciemi je sázka na jistotu. Pokud vás ani ten nezaujme, vyzkoušejte návod z videoreceptu.

Čokoládovo-mandlový dort s blumami

Závan podzimu přinese do vašich kuchyní právě čokoládovo-mandlový dort s blumami. Nechybí v něm ani kousky čokolády a mandle. Servírovat můžete se zakysanou smetanou.

Jemný jablečný dort s ovocným krémem

Jemný jablečný dort s ovocným krémem se hodí na každou slavnostní příležitost. Korpus je díky ovocnému pyré obzvlášť vláčný a společně s krémem z mascarpone tvoří dokonalý výsledek. Zdobit můžete sněhovými pusinkami nebo makronkami.

Čokoládový dort z červené řepy

Čokoládový dort z červené řepy zvládnete připravit do hodiny! Originální spojení hořké čokolády, kakaa a červené řepy vynese vaše chuťové pohárky rovnou do nebe. Zdobení krémem z mascarpone a řepovými chipsy navíc vypadá zkrátka famózně.

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi vás ohromí svou vzhledovou i chuťovou originalitou. Jistě oceníte neotřelý karamelový krém a zdobení zlatavými medovými střípky připomínajícími plástve medu.

Video se připravuje ...

Autor: red