60 nejkrásnějších podzimních dortů, které mohou zdobit i vaši tabuli
Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s dortem? Nebojte se využít ořechy, jablka, dýně, blumy, řepu a další suroviny, které toto období nabízí. Podzim je proslavený krásnými barvami, tak proč je nepřenést i do jídelníčku? Inspiraci, jak dort ozdobit, najdete v naší galerii plné sladkých skvostů.
Kakaový bramborový dort
Ještě jste neslyšeli o dortu z brambor? Pak je ten pravý čas kakaový bramborový dort vyzkoušet. Vláčný korpus s kakaem a citronovou šťávou doplňuje sníh z ušlehaných bílků, poprášený vanilkovým cukrem. Brambory nemusí být jen naslano.
Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Mrkvový dort nepatří jen k jaru, může evokovat i podzimní náladu. Receptů na něj najdete mnoho, ale tento podle Báry Gorecké alias Máma peče doma s krémem vonícím po pomerančích a s pistáciemi je sázka na jistotu.
Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Závan podzimu přinese do vašich kuchyní právě čokoládovo-mandlový dort s blumami. Nechybí v něm ani kousky čokolády a mandle. Servírovat ho můžete se zakysanou smetanou.
Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jemný jablečný dort s ovocným krémem se hodí na každou slavnostní příležitost. Korpus je díky ovocnému pyré obzvlášť vláčný a společně s krémem z mascarpone tvoří dokonalý výsledek. Zdobit můžete sněhovými pusinkami nebo makronkami.
Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z červené řepy zvládnete připravit do hodiny! Originální spojení hořké čokolády, kakaa a červené řepy vynese vaše chuťové pohárky rovnou do nebe. Zdobení krémem z mascarpone a řepovými chipsy navíc vypadá famózně.
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi vás ohromí svou vzhledovou i chuťovou originalitou. Jistě oceníte neotřelý karamelový krém a zdobení zlatavými medovými střípky připomínajícími plástve medu.
Dýňový cheesecake
Skvělá je v podzimním období dýňová verze oblíbeného cheesecaku. Základem je sušenkový korpus, který se plní sladkým dýňovým krémem. Po upečení je důležité nechat cheesecake dobře vychladit a pak už ho stačí jen dozdobit, třeba šlehačkou.