Dochází vám inspirace? Tohle je 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Pracovní týden bývá náročný, a tak může být nad naše síly vymýšlení vydatných obědů a večeří na každý den. Vyzkoušejte tyto báječné recepty a přesvědčte se sami, že to jde i bez dlouhých hodin strávených v kuchyni.
Na co se můžete těšit:
Pondělí: Špenátové palačinky s houbovou náplní
Úterý: Těstoviny s pancettou a hráškem
Středa: Zeleninový boršč
Čtvrtek: Galetka s batáty a kozím sýrem
Pátek: Cizrnové karí se špenátem
Udělat si můžete třeba i bramboráky:
Pondělí: Špenátové palačinky s houbovou náplní
Špenátové palačinky s houbovou náplní servírujte polité dipem ze zakysané smetany, česneku a tymiánu
Tady si milovníci palačinek přijdou na své. A také všichni, kteří mají rádi špenát a houby. Sice není houbařská sezóna, do těchto palačinek ale budete potřebovat houby, které se dají v zimě běžně sehnat v obchodech - žampiony a hlívu.
Recept na špenátové palačinky s houbovou náplní najdete ZDE.
Úterý: Těstoviny s pancettou a hráškem
Těstoviny s pancettou a hráškem si zamilujete
Máte-li rádi špagety na různé způsoby, tyto vykouzlíte za pouhých 20 minut a nepotřebujete na ně dělat ani žádný velký nákup. Doplňuje je lahodná italská slanina pancetta osmažená na cibulce a česneku, hrášek z mrazáku a samozřejmě parmazán.
Recept na těstoviny s pancettou a hráškem najdete ZDE.
Středa: Zeleninový boršč
Tradiční boršč se sice připravuje s masem, chutnat vám ale jistě bude i jeho zeleninová verze. Připravuje se z červené řepy, zelí, mrkve a brambor a na závěr se přidává čerstvý kopr a smetana. Během půlhodinky máte sytou, hřejivou a krásně barevnou večeři, ideální na chladné zimní večery.
Recept na zeleninový boršč najdete ZDE.
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka, jejíž název pochází z Francie, je dozlatova upečený křupavý koláč, který možná znáte jen ve sladké verzi. K večeři si můžete upéct slanou variantu naplněnou batáty, smetanovým kozím sýrem a vonící tymiánem.
Recept na galetku s batáty a kozím sýrem najdete ZDE.
Cizrnové karí se špenátem
Voňavé indické karí milují lidé na celém světě. Základem této rychlovky je cizrna, kokosové mléko a špenátové listy. To vše je ochucené lahodnou kari pastou, voňavým česnekem, hřejivým zázvorem a rajčatovým protlakem. Nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Recept na cizrnové karí se špenátem najdete ZDE.
Zkusit můžete také kuře na kari >>>