Dochází vám inspirace? Tohle je 5 snadných receptů od pondělí do pátku

12. února 2024 • 04:15

Pracovní týden bývá náročný, a tak může být nad naše síly vymýšlení vydatných obědů a večeří na každý den. Vyzkoušejte tyto báječné recepty a přesvědčte se sami, že to jde i bez dlouhých hodin strávených v kuchyni.

Na co se můžete těšit:

Pondělí: Špenátové palačinky s houbovou náplní

Úterý: Těstoviny s pancettou a hráškem

Středa: Zeleninový boršč

Čtvrtek: Galetka s batáty a kozím sýrem

Pátek: Cizrnové karí se špenátem

Navařit můžete i plný hrnec gulášové polévky z mletého masa>>>

Pondělí: Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní servírujte polité dipem ze zakysané smetany, česneku a tymiánu Špenátové palačinky s houbovou náplní servírujte polité dipem ze zakysané smetany, česneku a tymiánu • Autor: F.O.O.D.

Tady si milovníci palačinek přijdou na své. A také všichni, kteří mají rádi špenát a houby. Sice není houbařská sezóna, do těchto palačinek ale budete potřebovat houby, které se dají v zimě běžně sehnat v obchodech - žampiony a hlívu.

Recept na špenátové palačinky s houbovou náplní najdete ZDE.  

Úterý: Těstoviny s pancettou a hráškem

Těstoviny s pancettou a hráškem si zamilujete Těstoviny s pancettou a hráškem si zamilujete • Autor: F.O.O.D.

Máte-li rádi špagety na různé způsoby, tyto vykouzlíte za pouhých 20 minut a nepotřebujete na ně dělat ani žádný velký nákup. Doplňuje je lahodná italská slanina pancetta osmažená na cibulce a česneku, hrášek z mrazáku a samozřejmě parmazán. 

Recept na těstoviny s pancettou a hráškem najdete ZDE.

Středa: Zeleninový boršč

Zeleninový boršč Zeleninový boršč • Autor: iStock

Tradiční boršč se sice připravuje s masem, chutnat vám ale jistě bude i jeho zeleninová verze. Připravuje se z červené řepy, zelí, mrkve a brambor a na závěr se přidává čerstvý kopr a smetana. Během půlhodinky máte sytou, hřejivou a krásně barevnou večeři, ideální na chladné zimní večery. 

Recept na zeleninový boršč najdete ZDE.

Galetka s batáty a kozím sýrem

Galetka s batáty a kozím sýrem Galetka s batáty a kozím sýrem • Autor: F.O.O.D.

Galetka, jejíž název pochází z Francie, je dozlatova upečený křupavý koláč, který možná znáte jen ve sladké verzi. K večeři si můžete upéct slanou variantu naplněnou batáty, smetanovým kozím sýrem a vonící tymiánem. 

Recept na galetku s batáty a kozím sýrem najdete ZDE.

Cizrnové karí se špenátem

Cizrnové karí se špenátem Cizrnové karí se špenátem • Autor: F.O.O.D.

Voňavé indické karí milují lidé na celém světě. Základem této rychlovky je cizrna, kokosové mléko a špenátové listy. To vše je ochucené lahodnou kari pastou, voňavým česnekem, hřejivým zázvorem a rajčatovým protlakem. Nejlépe chutná s jasmínovou rýží.

Recept na cizrnové karí se špenátem najdete ZDE.

Zkusit můžete také kuře na kari >>>

Video se připravuje ...

Autor: red