Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Ochutnejte klasickou čínu po česku na milion způsobů. Ať už ji připravíte z kuřecího, hovězího nebo třeba rybích filetů, základem je vždy bohatý výběr zeleniny a sójová omáčka. S těmito tipy vykouzlíte rázem rychlý oběd nebo večeři, na kterých si pochutná celá rodina.
Pokrm zvaný čína už u nás za ta léta jaksi zdomácněl. Každý má svůj osvědčený recept a přidává jiné suroviny. Čína bývá nejčastěji servírovaná s rýží nebo nudlemi, ovšem fantazii se při volbě příloh meze nekladou.
Rychlá čína z kuřecího masa
Čína z kuřecího masa tu zkrátka nesmí chybět. Doplňte maso nakrájenou barevnou zeleninou, sójovou a chilli omáčkou a podávejte s rýží. Tato klasika vám zabere minimum času.
Vepřová čína
I z vepřové plece vykouzlíte dokonalou čínu. Maso nakrájené na nudličky podlijte vínem, přidejte cuketu, sójovku, rybí omáčku a koření a skvělý oběd v podobě vepřové číny je v tu ránu na stole!
Čína z kapra
Servírovat ji můžete s rýží nebo jinou přílohou
Nevěřili byste, jak dobrá může být čína z kapra. Využít můžete i jiné rybí filety. Tato dobrota je plná zeleniny, ale nechybí ani bílé víno nebo chuťově výrazný koriandr. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!
Čína z kachních prsou
Originální čína z kachních prsou vás mile překvapí. Kachní nudličky jsou v medové marinádě s česnekem, která dodá masu úplně jiný rozměr. I v této verzi nebudete postrádat mrkev, celer, brokolici a pórek.
Pravá hoisin čína s rýžovými nudlemi
Pravá hoisin čína s nudlemi a pořádnou dávkou zeleniny mile překvapí i náročnější strávníky. Kromě klasických surovin, bez kterých se čína neobejde, nebude chybět ani zázvor a jarní cibulka.
K číně si můžete připravit i zelný salát>>>
Kung pao
Kung pao zkrátka nikdy neomrzí
Dozlatova opečené kousky masa s česnekem, zázvorem, cibulí, chilli papričkami a arašídy v chutné omáčce chutnají naprosto báječně. Podávat ho můžete s rýží a salátkem. Kung pao patří rozhodně mezi nejoblíbenější čínské pokrmy.