Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!

28. srpna 2023 • 00:00

Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár minut. Oceníte je jako jídlo do krabičky do práce i jako vydatný studený oběd na cesty autem. Hlavně je milují i děti, takže si nepřiděláte zbytečnou práci. Jaké kombinace chutí fungují? Inspirujte se s námi a pochutnejte si.

Těstovinový salát je vděčným obědem, hotovým do pár minut. Pokud se nebudete bát popustit uzdu fantazii a nezůstanete jen u nakrájených rajčat, okurky a zálivky z majonézy, bude vás tenhle pokrm bavit do nekonečna. Konkrétní postupy na přípravu jednotlivých pokrmů zobrazíte při kliknutí na název receptu.

Těstovinový salát s kuřecím masem

Video se připravuje ...

Těstovinový salát s kuřecím masem je rychlé a zdravé jídlo s vysokým obsahem proteinů, které vás dokonale nasytí. Je to jídlo vhodné pro sportovce a pro ty, kteří nemají příliš času na vaření. Navíc do něj můžete zakomponovat i letní zeleninu. Hodí se nejen k obědu nebo večeři, ale je vhodný i na rodinné oslavy nebo na párty, kde ho lze podávat jak samotný, tak jako přílohu.

Těstovinový salát s tuňákem i lososem 

Video se připravuje ...

Těstovinový salát s tuňákem je rychlé a zdravé jídlo s vysokým obsahem proteinů, které vás dokonale nasytí. Je to jídlo vhodné pro sportovce a pro ty, kteří nemají příliš času na vaření. Pokud se totiž rozhodnete pro tuňáka v konzervě, máte salát hotový během pár minut. U konzervovaného tuňáka dbejte na kvalitu a před drtí dejte přednost celým kouskům. Pokud zrovna držíte dietu, raději zvolte tuňáka ve vlastní šťávě než toho v rostlinném oleji.

Pokud vám tuňák přijde jako opakující se nuda, zaměňte jej za kousky trhaného uzeného nebo vařeného lososa. Těstovinový salát s lososem je dobrý i druhý den, kdy se všechny chutě propojí.

Těstovinový salát s vejcem 

Těstovinový salát s vejci Těstovinový salát s vejci • Autor: istock

Těstovinový salát s vejcem je rychlý, snadný, chutný salát, na kterém si pochutnají milovníci masa i vegetariáni.  Zaručeně si ho oblíbí i děti a klidně ho můžete připravit z těstovin, které vám zbyly od oběda nebo večeře. Doslova za pár korun tak nasytíte celou rodinu, a to přitom chutně a zdravě. 

Těstovinový salát bez majonézy

Těstovinový salát s avokádem Těstovinový salát s avokádem • Autor: istock

Dobrou volbou pro milovníky zdravé stravy je také těstovinový salát s avokádem. Je ale důležité použít avokádo, které je dostatečně zralé. Nejenže pak má správnou máslovou chuť bez náznaku štiplavosti, ale obalí všechny ingredience a vytvoří jemnou omáčku. Díky tomu nebude nutné do salátu přidávat majonézu nebo další dresing.

 Těstovinový salát bez masa

Těstovinový salát s ořechy Těstovinový salát s ořechy • Autor: istock

Vegetariáni určitě ocení i recept na těstovinový salát s marinovaným tofu a jogurtovou zálivkou. Řecký těstovinový salát pak ti, kteří milují slanou chuť feta sýru a oliv. Ideální letní kombinace na zahradní párty!   

Máte rádi saláty s netradičními chutěmi? Pak vyzkoušejte těstovinový salát s ořechy, kde se střídá sladkoslaná chuť brusinek, kompotovaných mandarinek a slaného sýra. Třešničkou je pak citronová zálivka, které ořechy, česnek a mák dodají ten správný šmrnc.

Další inspiraci, jak připravit skvělý těstovinový salát, naleznete ZDE >>>

Autor: red