Rychlé jarní večeře: Když nechcete trávit hodiny u plotny

4. května 2022 • 00:00

Týden je dlouhý a vám už u plotny dochází inspirace na večeře? Využijte pestrost jarních surovin a ochutnejte salát z quinoy s ředkvičkami a koprem, hráškový falafel s pečenými batáty, pizzu s kedlubnou a chřestem a další skvělé recepty.

Nevíte co k večeři? Zužitkujte jarní suroviny, díky kterým připravíte hvězdné pokrmy, po kterých se bude olizovat celá rodina až za ušima!

Rychlá ředkvičková pomazánka

Čerstvé ředkvičky si nejlépe vychutnáte s rychlou tvarohovou pomazánkou s ředkvičkami. Máslo nebo rostlinný tuk vyšlehejte s bílým jogurtem, přidejte ředkvičky, citronovou šťávu, osolte a máte hotovo!

Další svěží pomazánka je avokádová >>>

Video se připravuje ...

Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem

Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem je doplněný o salátovou okurku, jarní cibulku, sýr feta a ochucený koprem a mátou. Dokonalý výsledek zajistí zálivka z olivového oleje, citronové šťávy a kůry.

Hráškový falafel s pečenými batáty

Dozlatova pečené placičky ze směsi hrášku, koriandru, chilli a česneku si zaručeně oblíbíte. Servírované jsou se sladkými batáty a cizrnovým hummusem. Opulentní hráškový falafel s pečenými batáty se zaručeně přidá na váš seznam oblíbených pokrmů.

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Kdo řekl, že lívance musejí být vždy jen sladké? Slané špenátové lívance s vypečenou slaninkou, sýrem, řepným hummusem, pečenými batáty a volským okem si vás získají od prvního sousta!

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Neobyčejná omeleta s italským šarmem, přesně to je frittata s jarní cibulkou a hráškem. Tvoří ji vařené brambory, vejce, hrášek, jarní cibulka a nadrobený kozí sýr. S touto rychlovkou zazáříte!

Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou

Využijte chřestovou sezónu, která trvá krátce, a připravte si dokonalou pochoutku v podobě chřestu v parmské šunce s olivovou majonézou, do které se přidávají i ančovičky, dijonská hořčice i špetka chilli.

Pizza s kedlubnou a chřestem

Zůstaňte u chřestu a vyzkoušejte rychlovku v podobě pizzy s kedlubnou a chřestem. Je jednoduchá, takže si s její přípravou poradí i začátečník. Zkuste a přesvědčte se sami, jak se po ní zapráší!

Polévka z medvědího česneku s pestem

Medvědí česnek je známý svými blahodárnými účinky na zdraví. Nepromarněte jeho krátkou sezónu a dejte šanci báječné polévce z medvědího česneku s pestem. Ozdobte ji rozkrojeným vařeným vejcem a podávejte s čerstvým pečivem nebo domácími tyčinkami.

Video se připravuje ...

Autor: DF