S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v týdnu!

18. března 2024 • 02:21

Jaro je tu a tyto báječné krémové polévky vpustí svěží vzduch a jarní vůni i do vaší kuchyně. Vyzkoušejte jemnou cuketovou s pórkem nebo skvělou špenátovou polévku se smetanou. Na výběr dáváme z několika tipů, které vás mile překvapí a dodají vám energii.

1. Brokolicový krém

I kdyby brokolice nepatřila mezi vaši oblíbenou zeleninu, naučíme vás polévku, kterou si i odpůrce této zeleniny půjde přidat dvakrát. Je hustá, krémová a s máslovými krutonky navrchu jí už vůbec nic nechybí. Recept najdete ZDE a můžete si ji připravit i podle videa:

Video se připravuje ...

2. Cuketová polévka s pórkem a špenátem

Hustá cuketová polévka vás skvěle zasytí Hustá cuketová polévka vás skvěle zasytí • Autor: F.O.O.D

Hustá cuketová polévka s pórkem a špenátem je ovoněná mátou a nejlépe chutná s natvrdo uvařeným vejcem. Přidejte ještě dokřupava opečené kousky slaniny a posypte rozdrobeným sýrem feta. Tuto zeleninovou variantu si jistě oblíbíte.

3. Pórková polévka s fenyklem a jablkem

Pórková polévka je dochucená javorovým sirupem a ovoněná kurkumou Pórková polévka je dochucená javorovým sirupem a ovoněná kurkumou • Autor: F.O.O.D

Inspirujte se orientální kuchyní a připravte si krémovou pórkovou polévku s fenyklem a jablkem. Polévka ze zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru je dochucená javorovým sirupem a ovoněná kurkumou. Na závěr ozdobte výhonky fenyklu a nasekanými lískovými oříšky.

4. Polévka z kořenové zeleniny

Využijte různé druhy kořenové zeleniny Využijte různé druhy kořenové zeleniny • Autor: F.O.O.D

Jemná, krémová polévka s pořádnou dávkou zeleniny vás nejen zahřeje, ale i dokonale zasytí. Využít můžete mrkev, celer, petržel, cibuli i česnek. Díky strouhanému zázvoru a špetce chilli je polévka z kořenové zeleniny lehce pikantní.

5. Špenátová polévka se smetanou

Špenátovou polévku si zkrátka musíte zamilovat Špenátovou polévku si zkrátka musíte zamilovat • Autor: Blesk Vaše recepty

Špenátová polévka se smetanou je oblíbenou variantou krémových polévek. Na přípravu budete potřebovat pořádnou dávku čerstvého špenátu. Tento zázrak máte hotový za pár minut a nejlépe vás zasytí v kombinaci s čerstvým chlebem namazaným kozím sýrem.

6. Hrášková polévka

Hrachovka podle šéfkuchaře je uvařená za 5 minut a její svěží zelená barva a jemná chuť se dokonale hodí k vítání jarních dnů. Budete potřebovat 50 g másla, 100 g cibule, 50 g zelené části pórku, 10 g česneku, 0,9 l zeleninového vývaru, 800 g mraženého hrášku a sůl. Postupem přípravy vás provede Radek David ve videu:

7. Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou Jarní vývar s nudlemi a zeleninou • Autor: F.O.O.D.

Skvělá, jednoduchá a rychlá polévka, do které můžete využít hotový domácí vývar a uvařené kuřecí maso. Stačí přidat karotku, čerstvé bylinky a nudle, ideálně domácí.

 

Autor: red