S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v týdnu!
Jaro je tu a tyto báječné krémové polévky vpustí tu pravou jarní vůni do vaší kuchyně. Vyzkoušejte jemnou cuketovou s pórkem nebo skvělou špenátovou polévku se smetanou. Atmosféru jara vám zaručeně navodí i lahodná chřestová polévka. Na výběr dáváme z několika tipů, které vás mile překvapí a dodají vám energii.
1) Hrášková polévka
Hrachovka podle šéfkuchaře je uvařená za 5 minut a její svěží zelená barva a jemná chuť se dokonale hodí k vítání jarních dnů. Budete potřebovat 50 g másla, 100 g cibule, 50 g zelené části pórku, 10 g česneku, 0,9 l zeleninového vývaru, 800 g mraženého hrášku a sůl. Postupem přípravy vás provede Radek David ve videu v galerii.
2) Cuketová polévka s pórkem a špenátem
Hustá cuketová polévka s pórkem a špenátem je ovoněná mátou a nejlépe chutná s natvrdo uvařeným vejcem. Přidejte ještě dokřupava opečené kousky slaniny a posypte rozdrobeným sýrem feta. Tuto zeleninovou variantu si jistě oblíbíte.
3) Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Inspirujte se orientální kuchyní a připravte si krémovou pórkovou polévku s fenyklem a jablkem. Polévka ze zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru je dochucená javorovým sirupem a ovoněná kurkumou. Na závěr ozdobte výhonky fenyklu a nasekanými lískovými oříšky.
4) Polévka z kořenové zeleniny
Jemná, krémová polévka s pořádnou dávkou zeleniny vás nejen zahřeje, ale i dokonale zasytí. Využít můžete mrkev, celer, petržel, cibuli i česnek. Díky strouhanému zázvoru a špetce chilli je polévka z kořenové zeleniny lehce pikantní.
5) Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou je oblíbenou variantou krémových polévek. Na přípravu budete potřebovat pořádnou dávku čerstvého špenátu. Tento zázrak máte hotový za pár minut a nejlépe vás zasytí v kombinaci s čerstvým chlebem namazaným kozím sýrem.
6) Chřestová polévka
Mladý chřest je považován za jednu z prvních plodin pozdního jara, společně se smetanou vytvoří dokonalý jemný krém. Delikátní a zdravou chřestovou polévku si zaručeně zamilujete. K naprosté dokonalosti ji postačí na talíři ozdobit řeřichou a blanšírovaným chřestem.
7) Zeleninová polévka s krupicovými nočky
Tuhle zeleninovou polévku můžete připravit z téměř jakékoliv zeleniny, nejlepší je kořenová, a pokud ji máte rádi, přidejte i čerstvou růžičkovou kapustu nebo zelené fazolky. Díky nočkům z krupičky bude oblíbená i u dětí!
Rychlý tip, jak dodat polévkám i omáčkám skvělou chuť a vůni >>>