Pivní recepty 7x jinak!

Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě a jeho konzumace u nás je obrovská. A ke skvělému pivu se hodí i skvělé jídlo. Ochutnejte několik skvělých pivních receptů!
Cibulové kroužky
Velice známé cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i jejich těstíčko jsou pivem inspirované!
Pečený bůček
Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa.
Buřty na pivě
Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a levné jídlo, které nás překvapí svojí nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.
Pivní sýr
Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!
Ryba v pivním těstíčku podle Viliema Vrabce
Pivní těsto se dá použít na cokoliv, pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viliema Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené tak i smažené – třeba ve formě hranolek.
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.
Pivní pečivo
A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.