Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit

video
4. března 2021 • 00:00

Vyzkoušejte báječné recepty z brambor, těstovin, hub nebo zeleniny. Ani jedno z těchto 12 jídel není suché, jak to někdy u zapečených receptů bývá! Připravte krémové zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí, šťavnaté artyčoky v rajské omáčce nebo třeba originální variantu baby paprik s mletým masem. Nechybí ani sladká těčka v podobě lahodných jablečných dezertů.

1. Zapečené brambory s masem a smetanou

Jednoduché, rychlé, a přesto tak dobré! Zapečené brambory jsou klasika. Díky smetaně a strouhanému sýru nejsou vůbec suché a můžete přidat i kousky kuřecího nebo vepřového masa, aby byly pořádně syté! Máte raději brambory zapečené s uzeným? Pak pokračujte dále, i tento recept jsme pro vás připravili.

2. Tartiflette

Domácí tartiflette je jednoduchý pokrm ze savojských Alp, který zvládne hravě každý. Jedná se o skvělé zapečené brambory se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí a hromadou špeku. Nesmíte opomenout smetanu, a především bílé víno!  

3. Zapečené brambory s uzeným

Klasické zapečené brambory s dozlatova opečenou slaninou nebo uzenou rolkou a cibulkou zkuste doplnit o růžičkovou kapustu. Zalijte smetanou, vršek ozdobte sýrem s modrou plísní a řádně dochuťte česnekem a petrželkou. Zapečené brambory s uzeným zkrátka musíte ochutnat!

4. Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Famózní zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí si oblíbíte. Jemná chuť mozzarelly a k tomu parmezán, to vše zalité zakysanou a sladkou smetanou. Tato lahůdka je hotová do půl hodiny!

5. Makarony s květákem

O báječný rychlý a jednoduchý oběd se postarají květákové makarony. Krom květáku jsou zapečené ještě s čedarem a lahodnou pancettou. Ovoněné jsou nejen česnekem, ale doplněné i o rozmarýn, který jim přidá na dokonalosti.  

Tipy na obědy i večeře na všední dny. Tohle je 5 snadných receptů od pondělí do pátku!

6. Zapečené artyčoky v rajské omáčce

Milujete rajskou? Pak jsou zapečené artyčoky v rajské omáčce pro vás to pravé. Artyčoky plněné rozmarýnem, parmezánem, petrželkou a tymiánem chutnají přímo skvěle. Specifická chuť artyčoků v kombinaci s rajskou omáčkou vás dostane.

7. Zapečený lilek s parmezánem

Vsaďte na originalitu. Tento chutný zeleninový pokrm si zamilují nejen vegetariáni. Zapečený lilek s rajčaty a parmezánem můžete servírovat s pečivem, s brambory nebo zkrátka jen tak. Chuťové vyvážená dobrota poslouží jako skvělá lehká večeře nebo vydatná svačinka.

8. Portobello se špenátem

Zapečené žampiony portobello se špenátem mile potěší nejen milovníky hub. Každý žampion je naplněn směsí baby špenátu, zakysané smetany, parmezánu, česneku a křepelčím vajíčkem. Tato lahůdka přijde vhod i náročnějším strávníkům.

9. Zapečené papriky s mletým hovězím a mozzarellou

Nespokojte se s všemi známou klasikou. Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou s čedarem jsou originálnější variantou. Před podáváním je posypejte ještě nasekanou petrželkou. Tyto papriky chutnají úžasně i zastudena.

10. Masové koule zapečené v rajčatech

Výborné masové koule zapečené v rajčatech s parmezánem, česnekem a cibulí vás mile překvapí. Kuličky z mletého masa můžete servírovat s pečivem, těstovinami i s brambory. Tento pokrm zvládne hravě i začátečník, přesvědčte se sami!      

Originální recept na IKEA masové kuličky prozrazen! Jak na ně, zjistíte ZDE >>>.

11. Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Zakončete dobrý oběd ještě lepší sladkou tečkou. Jablkový crumble s ořechy a brusinkami je oblíbený rychlý dezert z trouby plný zkaramelizovaných jablíček s křupavou krustou z máslové drobenky s vlašskými ořechy. Neodolatelnou dobrotu můžete ještě doplnit o zmrzlinu, zakysanou smetanu nebo jogurt.  

12. Zapečená jablka v cideru s ostružinami

Opravdová lahůdka jsou jablka svařená se ciderem doplněná o ostružiny s červeným vínem a skvělou drobenku. Naprosto dokonalý dezert plný ovoce potěší každou návštěvu. Zapečená jablka v cideru s ostružinami si zamilujete od prvního sousta.

Spoustu inspirace najdete také v novém čísle časopisu F.O.O.D., který můžete zakoupit on-line ZDE >>>.

Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. Už máte březnové číslo časopisu F.O.O.D. • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF