Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit

Video se připravuje ...
5. března 2024 • 02:15

Vyzkoušejte báječné recepty z brambor, těstovin, hub nebo zeleniny. Ani jedno z těchto 12 jídel není suché, jak to někdy u zapečených receptů bývá! Připravte krémové zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí, šťavnaté masové koule v rajské omáčce nebo třeba originální variantu baby paprik s mletým masem. A nechybí ani sladká těčka v podobě lahodného jablečného dezertu.

1. Zapečené brambory s masem a smetanou

Jednoduché, rychlé, a přesto tak dobré! Zapečené brambory jsou klasika. Díky smetaně a strouhanému sýru nejsou vůbec suché a můžete přidat i kousky kuřecího nebo vepřového masa, aby byly pořádně syté!  A můžete si je připravit i podle videoreceptu:

Video se připravuje ...

2. Tartiflette

Domácí tartiflette je jednoducý pokrm ze savojských Alp. Domácí tartiflette je jednoducý pokrm ze savojských Alp. • Autor: F.O.O.D.

Domácí tartiflette je jednoduchý pokrm ze savojských Alp, který zvládne hravě každý. Jedná se o skvělé zapečené brambory se zrajícím plísňovým sýrem, cibulí a hromadou špeku. A samozřejmě nesmí chybět ani smetana, a především bílé víno!  

3. Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným Zapečené brambory s uzeným • Autor: F.O.O.D.

Klasické zapečené brambory s dozlatova opečenou slaninou nebo uzenou rolkou a cibulkou zkuste doplnit o růžičkovou kapustu. Zalijte smetanou, vršek ozdobte sýrem s modrou plísní a řádně dochuťte česnekem a petrželkou. Zapečené brambory s uzeným zkrátka musíte ochutnat!

4. Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí • Autor: F.O.O.D.

Famózní zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí si oblíbíte. Jemná chuť mozzarelly a k tomu parmezán, to vše zalité zakysanou a sladkou smetanou. Tato lahůdka je hotová do půl hodiny a ještě do ní můžete využít zbytek uvařených těstovin!

5. Makarony s květákem

Makarony s květákem Makarony s květákem • Autor: iStock

O báječný rychlý a jednoduchý oběd či večeři se postarají květákové makarony. Krom květáku jsou zapečené ještě s čedarem a lahodnou pancettou. Ovoněné jsou česnekem a rozmarýnem, který jim přidá na dokonalosti.  

6. Zapečené artyčoky v rajské omáčce

Zapečené artyčoky v rajské omáčce Zapečené artyčoky v rajské omáčce • Autor: F.O.O.D.

Máte-li chuť na něco netradičního, pak jsou zapečené artyčoky v rajské omáčce pro vás to pravé. Artyčoky plněné rozmarýnem, parmezánem, petrželkou a tymiánem chutnají přímo skvěle.

7. Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek je originální oběd nebo večeře. Zapečený lilek je originální oběd nebo večeře. • Autor: iStock

Vsaďte na originalitu. Tento chutný zeleninový pokrm si zamilují nejen vegetariáni. Zapečený lilek s rajčaty a parmezánem můžete servírovat s pečivem, s brambory nebo zkrátka jen tak. Chuťové vyvážená dobrota poslouží jako skvělá lehká večeře nebo vydatná svačinka.

8. Portobello se špenátem

Portobello se špenátem potěší nejen milovníky hub. Portobello se špenátem potěší nejen milovníky hub. • Autor: F.O.O.D.

Zapečené žampiony portobello se špenátem mile potěší nejen milovníky hub. Každý žampion je naplněn směsí baby špenátu, zakysané smetany, parmezánu, česneku a křepelčím vajíčkem. Tato lahůdka přijde vhod i náročnějším strávníkům.

9. Zapečené papriky s mletým hovězím a mozzarellou

Baby papriky s mletým hovězím si zamilujete od prvního sousta. Baby papriky s mletým hovězím si zamilujete od prvního sousta. • Autor: F.O.O.D.

Nespokojte se s všemi známou klasikou. Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou s čedarem jsou originálnější variantou. Před podáváním je posypejte ještě nasekanou petrželkou. Tyto papriky chutnají úžasně i zastudena.

10. Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech Masové koule zapečené v rajčatech • Autor: F.O.O.D.

Výborné masové koule zapečené v rajčatech s parmezánem, česnekem a cibulí vás mile překvapí. Kuličky z mletého masa můžete servírovat s pečivem, těstovinami i s brambory. Tento pokrm zvládne hravě i začátečník, přesvědčte se sami!     

11. Zapečený chléb se špenátem a sýrem

Zapečený chléb se špenátem a sýrem Zapečený chléb se špenátem a sýrem • Autor: F.O.O.D.

Vynikající večeře nebo vydatná svačina se dá připravit i ze staršího chleba. Stačí ho nakrájet na plátky, opéct a poklást samými dobrotami. Máte-li rádi žampiony, špenát, slaninu nebo sýr čedar, určitě zapečené chleby se špenátem a sýrem vyzkoušejte. v podobě dozlatova opečených chlebů pokladených samými dobrotami. Nechybí na nich žampiony, špenát, slanina nai nastrouhaný čedar.

 

12. Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Zakončete skvělý oběd ještě lepší sladkou tečkou. Zakončete skvělý oběd ještě lepší sladkou tečkou. • Autor: F.O.O.D.

Zakončete dobrý oběd ještě lepší sladkou tečkou. Jablkový crumble s ořechy a brusinkami je oblíbený rychlý dezert z trouby plný zkaramelizovaných jablíček s křupavou krustou z máslové drobenky s vlašskými ořechy. Neodolatelnou dobrotu můžete ještě doplnit o zmrzlinu, zakysanou smetanu nebo jogurt.  

A znáte zapečený bochník se sýrem? 

Autor: red