Sýrové cannelloni se špenátem: Plněné těstovinové trubičky, které se nevaří!

20. listopadu 2020 • 00:00

Už jste slyšeli o těstovinách, které se nevaří? Přesně to jsou zapékané cannelloni. Jedná se o těstoviny plněné čerstvým špenátem, sýrem a česnekem, zalité lahodnou bešamelovou omáčkou a posypané parmazánem. Sýrové cannelloni vás mile překvapí. 

Příprava plněných cannelloni podle Koko vám nezabere příliš času. Pečou se v zapékací míse 30–45 minut a díky skvělé špenátové náplni a bešamelu chutnají naprosto famózně. Zkuste je k obědu, zaručeně jimi potěšíte celou rodinu. 

Suroviny na 3 porce:

10 ks těstovin cannelloni
350 g čerstvého špenátu
2 stroužky česneku
1 vejce
125 g smetanového sýra Philadelphia
30 g másla
20 g mouky
500 ml mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
strouhaný sýr (např. ementál)
parmazán na posypání
2 lžíce olivového oleje  na zakapání + na vymazání formy

Postup na sýrové cannelloni se špenátem:

1. Do hluboké pánve dejte čerstvý nebo mražený špenát. Ploténku zapněte na nejvyšší výkon a špenát 1–3 minuty poduste. Poté ho přendejte do sítka a prolijte studenou vodou, abyste zastavili var.

2. Mezitím připravte bešamelovou omáčku. Rozehřejte máslo a přisypte mouku. Pomalu přidávejte mléko za stálého promíchávání. Přidejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Po celou dobu udržujte nízkou teplotu.

3. Špenát si překrájejte najemno, přidejte krémový sýr Philadelphia, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vajíčko. Všechno důkladně promíchejte.

4. Následně začněte plnit cannelloni. Použít můžete dezertní vidličku nebo lžičku.

5. Poté vymažte zapékací misku olivovým olejem, zaplňte ji naplněnými trubičkami a zalijte je bešamelovou omáčkou.

6. Troubu rozehřejte na 190 °C. Těstoviny nakonec zakapejte olivovým olejem, posypte strouhaným sýrem a parmazánem. Případně ještě opepřete. Cannelloni pečte vždy jen v jedné vrstvě, a to 35 až 45 minut. Po vyjmutí z trouby nechte těstoviny chvíli vychladnout.

Více skvělých receptů od Koko můžete sledovat na internetové televizi MALL TV >>>

Autor: DF