Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!

3. března 2021 • 12:00

Těstoviny milují snad všichni, proto není divu, že se tenhle trend rychle rozmohl a zapečené těstoviny se sýrem feta a rajčaty už uvidíte i na profilech známých celebrit. Vše začalo receptem sdíleným na TikToku, který získal několik milionů zhlédnutí, a nejen to, reakce na tento pokrm jsou neuvěřitelné! Rychlou přípravu z pár surovin a vynikající chuť jistě oceníte i vy.

Recept se šíří velkou rychlostí hlavně pod hashtagy #fetapasta nebo #tiktokpasta a narazíte na mnoho obměn. Základem jsou cherry rajčata se sýrem feta, olivovým olejem, česnekem a bylinkami, to vše přimíchané do uvařených těstovin

Pokud si chcete přípravu ještě více usnadnit, těstoviny nevařte a dejte je rovnou zapéct. Přidejte smetanu, kterou do sebe nasají a díky které budou po upečení krásně měkké. Inspirovat se můžete videoreceptem od Koko v úvodu galerie.

Tiktok feta těstoviny

250 g těstovin (v suchém stavu)

200 g sýru feta

4 hrsti cherry rajčátek

1–2 stroužky česneku

bylinky (třeba oregano, bazalka)

1/2 šálku olivového oleje

Znáte grusetky? Tyhle populární těstoviny jsou úplně bez mouky!

Postup:

V zapékací míse smíchejte rajčata, sýr feta (nemusíte ho ani krájet, stačí položit mezi rajčata), nakrájený česnek a bylinky s olivovým olejem. Pečte asi 15 minut, aby byla rajčata měkká a sýr se rozpustil.

Mezitím si uvařte těstoviny a ihned po uvaření je vmíchejte do zapečené směsi. Do 20 minut máte hotovo! Podle chuti můžete ještě osolit a opepřit, sýr feta je ale sám o sobě dost slaný.

Extra tip: Ke směsi zapékané v troubě můžete přidat i krevety, kousky masa nebo šunky.

Autor: MM