Víte, co je Marry Me Chicken? Připravte ho, a můžete očekávat nabídky k sňatku!

10. března 2023 • 00:00

Pokud by nějaké jídlo mělo být důkazem, že láska prochází žaludkem, pak je to zcela jistě Marry Me Chicken neboli kuře „vezmi si mě“. Krémové maso v jemné omáčce z jedné pánve vyžaduje minimum práce i času a stačí na něj pár snadno dostupných ingrediencí. Není divu, že tento recept sklízí takové úspěchy.

Recept na Marry Me Chicken pochází ze Sicílie, název toto jídlo ale dostalo až před necelými deseti lety. Tehdy sedělo několik redaktorů amerického internetového magazínu Delish u stolu a testovali, jak takto připravené kuře chutná. Bylo tak neskutečně dobré, že jeden z nich prohlásil: „Za tohle kuře bych se s tebou oženil.“ A tak se zrodil název jídla, které je skutečně tak dobré, že po jeho dojedení může ten, kdo ho připravoval, očekávat nabídky k sňatku.

Tak trochu podobné a velmi oblíbené je naše kuře na paprice >>>

Video se připravuje ...

Kouzlo Marry Me Chicken

Co je na Marry Me Chicken tak speciálního, že okouzlí každého, kdo ho ochutná? Základem receptu jsou kuřecí prsa, ke kterým se přidávají bylinky, česnek, sušená rajčata, parmazán a hustá smetana. Tím, že se maso nejprve opeče na pánvi a pak se spolu s hustou a voňavou smetanovou omáčkou peče v troubě, do sebe nasaje všechny lahodné chutě. Výsledkem je šťavnaté maso s omáčkou, kterou můžete použít i na přelití jiných druhů masa nebo ji promíchat s těstovinami. A mnozí tvrdí, že ji jedí klidně jen tak samotnou.

Jak ho připravit

Na internetu najdete mnoho variací na Marry Me Chicken. My pro vás máme recept přímo z webu Delish, jehož příprava vám nezabere víc než půl hodiny:

Co budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci čerstvého tymiánu
  • 1 lžičku paprikových vloček
  • 3/4 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku nakrájených sušených rajčat
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • mletý pepř a sůl
  • čerstvou bazalku na ozdobení

Marry Me Chicken Marry Me Chicken • Autor: Instagram/marcilelivingoutloud

Postup:

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Ve vhodné pánvi, kterou lze dát do trouby, rozehřejte olej. Kuřecí prsa dobře osolte a opepřete a opečte je z obou stran na oleji (z každé strany asi 5 minut). Přendejte je na talíř a polovinu tuku z pánve slijte.

2. Do pánve přidejte nasekaný česnek, tymián a paprikové vločky a restujte asi minutu, až se koření rozvoní. Pak přilijte vývar a smetanu, přidejte sušená rajčata a parmazán, podle chuti osolte a přiveďte k varu.

3. Do omáčky v pánvi přidejte kuřecí prsa, pánev dejte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nebude kuřecí maso propečené i uvnitř (když do masa píchnete nožem, nesmí z něj vytékat červená šťáva). Kuře ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.

S čím Marry Me Chicken podávat?

Nejlepší přílohou jsou jednoznačně těstoviny. Špagety, tagliatelle, bucatini (dlouhé makarony), penne… jakékoli, které máte rádi a hodí se k omáčce. Ideální je dát na talíř těstoviny, přidat kuřecí prsa nakrájená na plátky, vše přelít luxusní omáčkou a navrch posypat parmazánem. Výbornou přílohou je i bramborová kaše, kukuřičná polenta nebo klidně jen dobrý čerstvý chleba, kterým budete moci omáčku z talíře dokonale vytřít.

Znáte zásnubní kuře?

Marry Me Chicken není prvním receptem, který má nějakou spojitost s žádostí o ruku. Známá americká autorka knih o vaření Ina Garten je velkou propagátorkou receptu na Engagement Chicken neboli zásnubní kuře. To je v podstatě klasické pečené kuře, ovšem dovedené k dokonalosti díky citronu a bylinkám. Svůj název si vysloužilo počátkem 80. let, kdy redaktorka časopisu Glamour Kim Bonnell dala recept své asistentce Kathy Suder. Ta kuře udělala pro svého přítele a ten ji brzy poté, co toto „kouzelné“ kuře ochutnal, požádal o ruku. I mnohé další ženy tvrdí, že jim tento recept pomohl získat životního partnera. Pod hlavičkou časopisu později dokonce vyšla kniha, jakási bible pro všechny ženy, nazvaná 100 receptů, které by měla znát každá žena: zásnubní kuře a 99 dalších úžasných jídel, díky kterým získáte vše, co v životě chcete. Něco na tom kuřeti evidentně je. I princ Harry požádal Meghan Markle o ruku, když večeřeli, hádejte co? Pečené kuře! Každopádně ti, kdo ochutnali výše zmíněné Marry Me Chicken, tvrdí, že je ze všech kuřecích receptů jednoznačně nejlepší. 

Video se připravuje ...

Autor: AK