Jak připravit ta nejlepší šťavnatá kuřecí prsíčka? Vyzkoušejte recept podle Koko

8. června 2021 • 00:00

Kuřecí rozhodně nemusí být nuda. S nejlepší marinádou na asijský způsob a při správném pečení vykouzlíte ta nejšťavnatější kuřecí prsa, po kterých se bude oblizovat za ušima celá rodina. Servírujte se zeleninovým salátkem nebo pečenými bramborami.

Nejprve si připravte marinádu na asijský způsob podle Koko

Suroviny na marinádu cca na 2 velká kuřecí prsa:

  • 4 lžíce mělněných arašídů nebo arašídového másla
  • zázvor
  • červená chilli paprička podle chuti
  • stroužek česneku
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • minimálně 20 g koriandru i se stonky
  • lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • cca 50 ml studené vody podle hustoty arašídů 

TIP: Do této marinády můžete naložit jak maso, tak jí přelít libovolný zeleninový či těstovinový salát. Prostě tato marináda je naprosto univerzální! Přesvědčte se sami ve videu >>>

Postup na marinádu:

1. Zázvor oloupejte lžičkou a nakrájejte ho na plátky. Pokrájejte také chilli papričky, množství záleží na vaší chuti.

2. Arašídovou pastu nebo arašídové máslo vložte do mixéru spolu se zázvorem a papričkami.

3. Nastrouhejte do mixéru kůru z jedné limetky a využijte i její šťávu. Vše zastříkněte sójovou omáčkou a přidejte čerstvý koriandr – klidně i se stonky. Připravte si hrnek studené vody a začněte mixovat. Pokud by směs nebyla příliš tekutá a špatně se mixovala, vodu přilévejte.

4. Po rozmixování je marináda hotová a můžete se vrhnout na přípravu prsíček, viz níže.  

Jak na ta nejlepší pečená kuřecí prsíčka?

1. Připravte si kuřecí prsíčka s kůží. Nejprve je řádně ochuťte. Stranu s kůží můžete posypat kořením a solí. Druhou stranu bez kůže můžete potřít skvělou marinádou podle Koko.

2. Troubu nastavte na 150 stupňů a mezitím si rozehřejte pánev s trochou oleje. Prsíčka na pánvi smažte kůží dolů přibližně na polovinu výkonu plotýnky.

3. Po 6 minutách maso obraťte a opékejte ještě 4 minuty.

4. Poté vložte pánev do rozehřáté trouby a nechte dopékat ještě přibližně 13–16 minut.

Autor: DF