Valentýnské dezerty: Potěšte svou lásku pekanovým koláčem s čokoládou nebo dortem se slaným karamelem

11. února 2024 • 00:15

Chystáte se na svatého Valentýna připravit romantickou večeři při svíčkách? V tom případě se neobejdete bez originálního dezertu. Osmělte se a roztančete kuchyni, i když pečení zrovna není vaší silnou stránkou. Z těchto receptů si ten pravý vyberou začátečníci i vášniví kuchtíci.

Blíží se svátek zamilovaných, který je neodmyslitelně spojen s výjimečnými dezerty. Využijte této příležitosti a překvapte svou drahou polovičku sladkou tečkou na závěr romantické večeře. Inspirujte se recepty, které vynikají sofistikovanou kombinací chutí. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Potěšit na Valentýna mohou i nadýchané kremrole>>>

Video se připravuje ...

Citronový koláč s mandlovou moukou

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem • Autor: F.O.O.D.

Citronové dezerty buď milujete, nebo nenávidíte. Tenhle sladký koláč s mandlovou moukou korunovaný citronovým žloutkovým krémem a kandovanými plátky citronů se stane vaší láskou na první ochutnání. Máte-li navíc odvahu a chuť experimentovat, zajděte ještě dál. Zkuste koláč na závěr posypat lístky tymiánu. Sladká chuť citronů a aromatické bylinky jsou zárukou nezapomenutelného gastronomického zážitku.

Koláč s pekany a čokoládou

Chystáte se na svatého Valentýna připravit romantickou večeři při svíčkách? V tom případě se neobejdete bez originálního dezertu Chystáte se na svatého Valentýna připravit romantickou večeři při svíčkách? V tom případě se neobejdete bez originálního dezertu • Autor: F.O.O.D.

Křehké těsto s kapkou javorového sirupu a náplň z hořké čokolády, bourbonu a křupavých pekanových ořechů. Myslíte, že existuje dezert, který by se hodil na závěr valentýnského menu víc? Na pečení pekanového koláče s bourbonem a čokoládou si vyhraďte alespoň dvě hodiny času, aby si mohlo těsto před pečením hodinu poležet v lednici a všechny chutě se lépe spojily. Samotná příprava koláče ale náročná není a zvládnou ji i začátečníci. Nebojte se nových chutí, výsledek bude rozhodně stát za to.

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

Dort se slaným karamelem ozdobte oblíbenými medovými plástvemi honeycomb Dort se slaným karamelem ozdobte oblíbenými medovými plástvemi honeycomb • Autor: F.O.O.D.

Ultračokoládový vláčný korpus a máslový krém se slaným karamelem. Připravte horký čaj, zažehněte oheň v krbu a zakrojte do dortu, který sladce hřeje u srdce a jasně říká: Miluji tě. Dort se slaným karamelem ozdobte oblíbenými medovými plástvemi honeycomb. Tuhle sladkost si můžete připravit dopředu a nalámanými střepy ozdobit jakýkoliv dezert. Uchovejte ji v dobře těsnící krabici ve spíži, kde není vlhko. Tam vydrží v kondici až do příštího pečení.

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Sladký korpus mramorového dortu s čokoládovou polevou pak perfektně osvěží krém z mascarpone a krémového sýra Sladký korpus mramorového dortu s čokoládovou polevou pak perfektně osvěží krém z mascarpone a krémového sýra • Autor: F.O.O.D.

Čokoláda s čokoládou je zaručený recept, jak dostat milovníka sladkého do kolen. Díky podmáslí je korpus vláčný a nadýchaný a vzor zebry, který vytvoříte vrstvením těsta s bílou a hořkou čokoládou, z něj navíc udělá malé umělecké dílo. Sladký korpus mramorového dortu s čokoládovou polevou pak perfektně osvěží krém z mascarpone a krémového sýra. Jestli chcete čokoládový efekt ještě posílit, ozdobte dort čokoládovými hoblinkami.

Troufli byste si i na punčák?>>>

Video se připravuje ...

Autor: red