Nejen Popelka si užila oříšky. I vám přinesou radost, díky našim skvělým receptům z nich

20. října 2021 • 00:00

Ořechy jsou neodmyslitelně spjaty s příchodem podzimu. Tyto chutné plody, jejichž využití v gastronomii je široké, se hodí téměř do každého jídla a dodají ten správný šmrnc i tomu nejobyčejnějšímu pokrmu. Kouzlete s nimi od snídaně přes oběd až po večeři. Poradíme vám několik lahodných receptů.

Začněte den ořechovou snídaní!

Vyrobte si vlastní domácí ořechovou granolu, se kterou dostane vaše ráno zcela jiný rozměr. Je složena z ovesných vloček, mandlí, pekanových a vlašských ořechů, ovoce a javorového sirupu. Tato kombinace se postará o energii na celé dopoledne. Jste spíše příznivci slaných snídaní? Pak musíte vyzkoušet lučinovou pomazánku s mrkví, ořechy a ovocem!  

Video se připravuje ...

Vyhrajte si s hlavním chodem

Patříte mezi milovníky těstovin, ale boloňská omáčka nebo aglio olio vás už nudí? Co takhle zkusit těstoviny s vlašskými ořechy, bylinkami, česnekem a olivovým olejem nebo brokolicové špagety s ořechy! S parmazánem na závěr rozhodně nešetřete. Orestované ořechy lze přidat i do těstovinového salátu s celerem, špenátem, jablky, mandarinkami a brusinkami. Skvělý nápad je také kombinovat ořechy s masem. Ochutnejte třeba šťavnatá kachní prsa se salátem s ořechy nebo famózní jelení pečínku s ořechy a salátem z quinoy a postarejte se tak o nezapomenutelný gastronomický zážitek.                    

A po dobrém obědě sladká ořechová tečka!

Zakončete dobrý oběd tím nejlepším dezertem. Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem podávejte s vanilkovou zmrzlinou a skořicí. Ořechové těsto, náplň i zdobení. To jsou ořechové řezy, které si zamilujete od prvního kousnutí.  

Hýčkejte se skvělou večeří

Ořechy můžete zakomponovat i do večeře. Nechte se unést opojnou chutí camembertu s hruškami a ořechy nebo vsaďte na lehký salát s hroznovým vínem a vlašskými ořechy a kuřecím masem. Dopřát si můžete i podzimní variaci ovocných knedlíků. Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy jsou skvělá volba, která vás nezklame!

Autor: DF