Šťavnatí rošťáci z kuřecího masa podle receptu Haliny Pawlowské

9. dubna 2020 • 00:00

Moderátorka a spisovatelka Halina Pawlowská vaří rychle, jednoduše a zatraceně chutně. Výtečné kuřecí "rošťáky" vykouzlíte z pár surovin a o nedělním obědě budete za hvězdu.

Kuřecí maso patří mezi nejčastěji podávaná masa, takže se hodí tip na jakoukoliv obměnu. Zkuste recept podle spisovatelky Haliny Pawlowské. Díky marinádě, do které kuřecí medailonky naložíte, se bude maso doslova rozplývat na jazyku.

Suroviny na 4 porce

4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
2 vejce
2 lžíce solamylu
2 lžíce hořčice
2 stroužky česneku
1 lžička soli
50 g slaniny
1 cibule
žampiony
pepř

Postup přípravy

1. Kuřecí stehna nebo prsa naklepejte a nasolte. 

2. Vytvořte marinádu přošleháním dvou vajec, solamylu, hořčice, prolisovaného nebo nakrájeného česneku. Můžete ještě mírně osolit a opepřit dle chuti.

3. Kuřecí maso vložte do marinády a nejlépe přes noc marinujte v lednici.

4. Na pánvi orestujte pokrájenou slaninu. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechejte ji ve výpeku slaniny zesklovatět. Následně přihoďte nakrájené žampiony a naložené maso a společně osmažte.

5. Kuřecí rošťáky ozdobte jarní cibulkou a rajčaty a podávejte s rýží nebo hranolkami.

Podívejte se také na šťavnaté řízky z jednoho pekáče podle režiséra Zdeňka Trošky >>>

Autor: Redakce