Večeře do 30 minut, která hýří barvami: Šťavnatá krkovička, hustá krémová polévka i ryba z jednoho pekáče

9. března 2020 • 00:00

Dny se pomalu prodlužují, tak doplňte energii z pestrých barev na talíři. Grilované cukety, krkovička s hummusem a rajčaty, pečená zelenina s tahini dipem. I tak může vypadat večeře během pracovního týdne. Tak s chutí do toho, za 30 minut můžete podávat.

Ani nejzapálenější kuchaři nemají obvykle chuť pouštět se během pracovního týdne do zdlouhavého vaření. Redakce časopisu F.O.O.D. pro vás připravila pět receptů, které zvládnete už za půl hodiny. Od pondělí do pátku si tak můžete pochutnávat na teplé večeři, která říká: „Tady je doma.“

Grilované cukety s bulgurem

Takovým barevným bulgurem s grilovanými cuketami potěšíte i vegetariány. Nejprve si nachystejte bulgur, a zatímco bude odpočívat pod pokličkou, můžete se vrhnout do přípravy dalších surovin. Nakrájejte si cherry rajčátka a nasekejte petrželku. Bulgurový salát dochuťte velice opatrně. Do pokrmu patří ještě feta, která je slaná sama o sobě poměrně dost. Cukety rozkrájejte na plátky a krátce opečte na grilovací pánvi. Na zlatavé plátky cuket rozprostřete bulgurový salát a rozdrobenou fetu. Co nesníte k večeři, můžete schovat do krabičky a následující den vzít s sebou do práce.

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Recept na vepřovou krkovici s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou může na první pohled vypadat složitě, ale opak je pravdou. Krkovičku nejprve ochuťte pepřem, lístky čerstvého tymiánu a nechte v olivovém oleji odpočinout. Mezitím se pusťte do přípravy rajčatové salsy a fazolového hummusu. Oblíbenou pomazánku totiž nemusíte jíst pouze namazanou na chlebu, ale funguje skvěle právě jako dip k masu nebo pečené zelenině. Vše pak zabalte do kukuřičné tortilly a jezte rukama. Tohle barevné, syté a zároveň lehké jídlo se vám bude hodit nejen jako rychlá večeře, ale vzpomeňte si na něj i při plánování letní grilovačky.

Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem

Na závěr dlouhého dne si dopřejte chutnou pečenou zeleninu doplněnou o cizrnu a kadeřávek. Opečené batáty chutnají i těm, kteří jim jinak příliš nefandí, proto na ně tentokrát vsaďte i vy. Spolu s cizrnou a červeným zelím je vyskládané na jednom plechu upečte dozlatova. V mezičase si připravte houževnatý kadeřávek a dresing z tahini, která zdánlivě obyčejnému jídlu dodá punc výjimečnosti.

Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou

V tuto chvíli zaplesají především milovníci polévek. Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou se skvěle hodí do období předjaří, kdy hřejivá odpoledne střídá neúprosně mrazivý večer. Hotovou rozmixovanou polévku z batátů, brambor a mrkví zahustěte lahodným kokosovým mlékem. Místo tradičních krutonů do ní přidejte dokřupava opečenou cizrnu, případně špetku sušeného chilli. Lehce pikantní chuť nasládlým batátům a jemnému kokosovému mléku výjimečně sluší.

Treska pečená s paprikami

Nebojte se ryb. Vyzkoušejte tresku pečenou s paprikami. Má jemné maso, málo kostí a vynikající jemnou chuť, díky níž se řadí k nejoblíbenějším mořským rybám vůbec. Filety z tresky pečené v jednom pekáčku s červenou paprikou jsou jednoduché na přípravu a pokapané citro

Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou se skvěle hodí do období předjaří, kdy hřejivá odpoledne střídá neúprosně mrazivý večer Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou se skvěle hodí do období předjaří, kdy hřejivá odpoledne střídá neúprosně mrazivý večer • Autor: F.O.O.D.
novou šťávou, spolu s rozpečenou bagetou a dipem z bílého jogurtu a majonézy se štiplavou jarní cibulkou a kapary, udělají na talíři neskutečnou parádu.

Více receptů na barevné životabudiče najdete v březnovém čísle časopisu F.O.O.D. Koupit si jednotlivé číslo i roční předplatné můžete přímo ZDE >>>

Už máte březnový časopis F.O.O.D.? Už máte březnový časopis F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: KF