Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend

14. července 2023 • 10:00

Těsto, které jednoduše promícháte, nalijete na plech a je hotovo. To je základ těch nejoblíbenějších koláčů, které když upečete k snídani, svačině, pro návštěvu nebo na piknik, zmizí vám pod rukama rychlostí blesku.

Rychlá buchta ze zakysané smetany

Zakysaná smetana je zárukou vláčného těsta, ve kterém navíc hravě nahradí i část oleje. Vyzkoušejte proto tuto rychlou buchtu z kysané smetany, navrch pak přidejte jakékoliv ovoce. Chutnat bude pokaždé skvěle.

Bublanina s ovocem

Léto bez bublaniny jako by ani nebylo. Využijte do ní ovoce, které právě dozrává - třešně, jahody, blumy, meruňky... Pokaždé bude skvělá>>>

Video se připravuje ...

Pudinkový koláč s ovocem

Ozvláštněte klasický třený koláč s ovocem pudinkem, který ještě teplý nalijete na syrové těsto. Upečený pudinkový koláč s ovocem nakonec ještě potřete zakysanou smetanou a pocukrujte nebo posypte kakaem či skořicí.

Jahodový koláč z kefírového těsta

Nadýchané příjemně nakyslé těsto lehce nakypřené kefírem, sladké jahody a křupavá drobenka. To je neprůstřelná kombinace, se kterou sklidíte zasloužené ovace. Upečte na neděli rychlý kefírový koláč s jahodami a pozorujte, jak rychle mizí.

Letní tvarohový koláč

Křehký kakaový základ skvěle ladí s jemným tvarohovým krémem. V zimě si pod vrstvu drobenky vystačíte s kompotovaným ovocem, v létě ale využijte to, co trh a zahrada nabízí. Šťavnaté jahody, voňavé meruňky nebo nakyslé třešně. U nesmírně letního koláče s tvarohem neuděláte chybu ani s lesními borůvkami nebo rybízem.

Jogurtový koláč bez cukru

Zralé ovoce je natolik sladké, že do koláče už více cukru netřeba. Připravte tento vláčný ovocný koláč s jogurtem. Je osvěžující, není sladký a přitom vám připomene okamžiky letních prázdnin u babičky.

Kyšková buchta s třešněmi

Pamatujete si na oblíbený kakaový "mřížkový" koláč s tvarohem? Tahle šťavnatá kyšková kakaová buchta s tvarohovou vrstvou a kyselými třešněmi je jeho vylepšenou verzí. Stačí vám dvě misky, ve kterých každou z vrstev smícháte z uvedených ingrediencí a co víc – chutná sakra dobře.

Rychlá hrníčková buchta s ovocem

Aby hrníčková buchta nebyla suchá, nemusí v ní být nutně kefír nebo jiný zakysaný výrobek. Zkuste někdy využít sladkou šťávu z kompotu! Navrch těsta navrstvěte ovoce, ať už čerstvé, mražené nebo kompotované. Hrnková buchta s ovocem je rychlovka na všední dny, kterou chcete v repertoáru mít!

Video se připravuje ...

Autor: red