Ideální letní koláč podle znamení zvěrokruhu: Jaký ohromí i Lva a po kterém se budou olizovat Ryby?

22. července 2023 • 08:00

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč tak milujete koláč s borůvkami nebo proč si stále dokola vybíráte jen ten, na kterém je sladká drobenka? Možná to bude tím, že ideální sladký moučník pro každého z nás je doslova napsán ve hvězdách. Jste připraveni zjistit, jaký je ten nejlepší letní koláč právě pro vaše znamení zvěrokruhu?  

Beran

Křehký koláč s mascarpone a malinami Křehký koláč s mascarpone a malinami • Autor: F.O.O.D.

Jako první znamení zvěrokruhu Beran rád přebírá velení. Je impulzivní, energický a odvážný. Potřebuje nové výzvy, a to i v jídle. Koláč, který ochutnal už stokrát, je sice fajn, ale Beran má rád něco nového a originálního. A protože patří mezi ohnivá znamení, ideálně také trochu červeného. Určitě ho potěší křehký koláč s mascarpone a malinami.

Tušíte, na co mají talent jednotlivá znamení?>>>

Video se připravuje ...

Býk 

Čokoládový koláč s blumami Čokoládový koláč s blumami • Autor: F.O.O.D.

Jako zemské znamení představuje Býk stabilitu a rozvážnost. Touží po bezpečném domově, ale zároveň chce, aby jeho okolí bylo luxusní, romantické a krásné. Není divu, když mu vládne planeta Venuše. A pokud jde o jídlo, je to velký požitkář. Nejšťastnější je, když může nasávat vůně něčeho dobrého, ochutnávat a ideálně při tom ještě ležet na gauči. Šťavnatý koláč s blumami vonící čokoládou je pro něj jako dělaný.

Blíženci

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem Kelímkový jogurtový koláč s ovocem • Autor: F.O.O.D.

O Blížencích je známo, že jsou společenští, milují zábavu, ale jejich nálady a názory se mění jako na houpačce. Během chvilky jsou schopni obrátit o 180 stupňů. Koláč podle jejich gusta by tedy měl být stejně jako oni otevřený změnám. A přesně takový je kelímkový jogurtový koláč, jejž můžete různě obměňovat podle toho, které ovoce máte zrovna při ruce nebo na které máte právě chuť.

Rak

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy • Autor: F.O.O.D.

Citliví a pečující Raci milují pohodlí v bezpečí domova. Žádná velká překvapení, což platí i o jídle. Potrpí si na tradiční recepty, které jim připomenou dětství a babičku vytahující z trouby koláč, který je jako teplé objetí. A přesně takové jsou hraběnčiny řezy, česká klasika v podobě nadýchaného těsta s jablky, bílkovým sněhem, nasekanými ořechy a voňavou skořicí.

Lev

Milionářské řezy Milionářské řezy • Autor: F.O.O.D.

Odvážný a dominantní Lev rád vyčnívá z davu. Stejně jako je Slunce středem sluneční soustavy, také Lev miluje, když může být v centru pozornosti. Nechybí mu vkus a kreativita, což ocení i v případě koláče, který by měl ohromit nejen svou chutí, ale už samotným názvem. Může být pro Lva něco lepšího než milionářské řezy se slaným karamelem? Dejte si je ideálně s nějakým červeným ovocem, třeba malinami nebo jahodami.

Panna

Ostružinový koláč s broskvemi Ostružinový koláč s broskvemi • Autor: F.O.O.D.

Panny jsou velmi praktické a také jsou to perfekcionistky, které si potrpí na detaily. Do tohoto znamení vstupuje Slunce v době sklizně všeho, co během léta uzrálo. Třeba šťavnatých a sladkých ostružin a broskví, které jsou tak skvělé v koláči z jogurtového těsta potřeném sladkým krémem a šlehačkou. Panny si rády počkají, až bude výsledek dokonalý, takže jim jistě nebude dělat potíže nechat tuhle dobrotu před podáváním pár hodin uležet v chladničce.

Váhy

Rybízový koláč s drobenkou Rybízový koláč s drobenkou • Autor: F.O.O.D.

Toto vzdušné znamení je pověstné tím, že ve všem hledá rovnováhu, včetně jídla. A také umí ocenit dokonalost a krásu. Koláč, který uspokojí estetické cítění Vah i jejich věčnou touhu po vyváženosti, tedy musí dobře vypadat a být sladký tak akorát. Přesně takový je rybízový koláč s tvarohem a drobenkou, v němž nadýchané kynuté těsto a drobenku dokonale vyvažuje příjemně nakyslá náplň z tvarohu a rybízu.

Štír

Mangový cheesecake Mangový cheesecake • Autor: F.O.O.D.

Toto vodní znamení představuje intenzitu, vášeň a extrémy, a to i pokud jde o jídlo. Nadýchaným koláčem ho moc nepotěšíte. Štír chce něco hutnějšího a ideálně s několika vrstvami, jejichž chutě může postupně objevovat. Něco takového mu dokáže splnit mangový cheesecake, který v sobě kombinuje tři vrstvy – sušenkový základ, tvarohový střed a na vrchu želatinovou polevu z manga.

Střelec

Ricottový koláč s borůvkami Ricottový koláč s borůvkami • Autor: F.O.O.D.

Dobrodružným a optimistickým Střelcům vládne živel ohně. Potřebují být neustále v pohybu, objevovat nové a vzrušující věci a bavit se. I koláč určený právě tomuto znamení by měl být zábavný, a ne příliš složitý. Střelec přece nemá čas míchat se s těstem a pak ještě stát u trouby a čekat, až bude upečeno. V případě až neuvěřitelně jednoduchého ricottového koláče s borůvkami by se snad těch 25 minut pečení přežít dalo.

Kozoroh

Mřížkový koláč s malinami Mřížkový koláč s malinami • Autor: F.O.O.D.

Kozorohové si rádi stanovují velké cíle a pak pracují, makají a dřou, dokud se jim nepodaří je splnit. Jim ale dřina nevadí, dobře vědí, že cesta k úspěchu je dlážděná potem a krví. Píli a snahu Kozoroh rád vloží i do přípravy chutného koláče, například mřížkového s malinami, u kterého si může náležitě vypiplat ozdobnou mřížku z křehkého těsta.

Vodnář

Obrácený koláč s nektarinkami Obrácený koláč s nektarinkami • Autor: F.O.O.D.

Vzdušní Vodnáři jsou velmi kreativní a milují různé inovace. Proč by se měli spokojit s obyčejným ovocným koláčem, když mohou mít něco jiného, méně obvyklého a vylepšeného? Určitě je nadchne koláč s nektarinkami, který se peče na pánvi a ještě obráceně!

Ryby

Galetka s letním ovocem Galetka s letním ovocem • Autor: F.O.O.D.

Kreativní a esteticky orientované Ryby mají obrovskou dávku představivosti a potřebu uměleckého vyjádření. A také milují romantiku, takže koláč podle jejich gusta by měl být krásný na pohled a rozhodně pečený s láskou. Přesně taková je sladká galetka, která kombinuje různé druhy letního ovoce, podobně jako Ryby, které v sobě spojují trochu od každého z ostatních znamení zvěrokruhu.  

Video se připravuje ...

Autor: AK, inf