Rumové kuličky: Recept a video postup, se kterým je zvládne i začátečník

Video se připravuje ...
13. prosince 2021 • 13:00

Ještě nemáte vánoční dárky, natož napečeno několik druhů cukroví? Zkuste cukroví, které ze stolu zmizí jako první, ale zároveň je hotové do půl hodiny a bez pečení. Rumové kuličky u vás na Vánoce nesmějí chybět a zvládnou je i úplní začátečníci.

V ideálním světě bychom měli na pečení cukroví celý víkend a voňavou kuchyni bychom si mohli užít pěkně v klidu a za zvuku koled. Ve skutečnosti to ale často vypadá úplně jinak, a když už se k cukroví dostaneme, nemáme chuť u trouby trávit hodiny. Naštěstí ale existuje spousta rychlých receptů na cukroví, které ošizeně rozhodně nechutnají. Jednou takovou jednoduchou, ale skvělou klasikou jsou i nepečené kuličky

Suroviny

balíček piškotů
200 g měkkého másla
150 g moučkového cukru
100 g kakaa
hnědý rum podle chuti
strouhaný kokos na obalení

Nepečené kuličky vyrobíme ve čtyřech krocích

1. Piškoty rozdrtíme na kousky paličkou na maso nebo v robotu.

2. Rozdrcené piškoty nasypeme do mísy, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, kakao a rum a nejlépe rukama vypracujeme těsto.

3. Hotovou piškotovou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a dáme asi na 30 minut vychladit do lednice

4. Z vychlazeného těsta tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu, hořkém kakau nebo oříšcích.

Chcete vidět, jak si s tímhle receptem poradí foodblogerka Mona? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se cukroví, které rozhodně v krabici nezbyde.

Bezlepkové cukroví i kuličky s likérem

Bezlepkovou verzi vytvoříte velice snadno výměnou klasických piškotů za ty z bezlepkové mouky nebo můžete mouku nahradit bezlepkovými ovesnými vločkami. Skvěle budou v kuličkách chutnat i rozinky přes noc namočené v rumu. Budou pak dokonale šťavnaté a vaším úkolem už bude jen schovat toto cukroví před dětmi. I když je rum klasika, prostřídat ho můžete i s likérem. Vyzkoušejte například nepečené kuličky s baileys a mandlemi. Obalené v čokoládě a zdobené marcipánem jsou zkrátka návykové.

Podívejte se na další nepečené cukroví, jako jsou mandlové hrudky nebo čokoládové košíčky, ZDE >>>

Autor: Kristina Hamplová